Marcella van Doorn • docent en supervisor

Marcella is een enthousiaste en doortastende loopbaancoach. Ze stimuleert haar cliënten om acties te ondernemen en open te staan om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor zij steeds verder uit hun comfortzone kunnen kruipen. Bij Vista Nova is Marcella docent coachingsvaardigheden. Haar lessen kenmerken zich door interactieve opdrachten, waarbij Marcella continu oog heeft voor de praktijk.

Lange tijd deed Marcella vooral wat verstandig was. Na haar studie rolde ze van de ene goede baan in de andere. Totdat zij zich gevangen voelde in de gouden kooi van haar werk. Toen pas vroeg zij zich af wat zij nou eigenlijk zelf wilde. Op 41-jarige leeftijd besloot Marcella het roer om te gooien en loopbaancoach te worden.

In haar coachpraktijk ontmoet Marcella veel mensen die ander werk willen, maar nog niet precies weten wat dat dan moet zijn. Haar ervaring is dat veel mensen werk doen waar zij ingerold zijn. Met behulp van het Koersonderzoek helpt Marcella haar cliënten om een antwoord te vinden op wat zij nou écht willen. Andere mensen in beweging krijgen en stimuleren om werk te vinden dat écht bij hen past zijn haar belangrijkste drijfveren.

Als loopbaancoach zorg ik voor helderheid, focus en energie. Ik stimuleer mijn cliënten om acties te ondernemen, waardoor zij steeds iets verder uit hun comfortzone komen

Als docent bij Vista Nova brengt Marcella de studenten coachingsvaardigheden bij. Ze vindt het belangrijk om altijd eerst een goede ‘check-in’ te doen met de studenten, zodat zij eerst even kunnen landen. Pas dan duikt zij de inhoud in met afwisselende en interactieve opdrachten, die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Marcella zet haar ervaring als loopbaancoach graag in om de studenten concrete en direct toepasbare tips te geven.

Publicaties:

  • E-book: Slimmer omgaan met jouw energieslurpers! Een eerste praktische opdracht om werk te creëren dat bij je past.

 

Lees het interview met Marcella.

De juiste mindset bij het vinden van ander werk

College Vista Nova: De juiste mindset bij het vinden van ander werk

Jouw mindset bepaalt 80% van het succes. Ook bij het vinden van ander werk. Een cruciaal element van deze mindset is het herformuleren van belemmerende gedachten. Aan de hand van een praktische oefening kijken we ook welke gedachten jou belemmeren bij het vinden van ander werk en hoe je die kan omdenken zodat je toch een volgende stap zet.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.