Maria van de Ven • docent en supervisor

Maria is een energieke loopbaancoach, die niet snel oordeelt en niets te gek vindt. Ze gelooft in bezieling en in de vitale levenskracht, die in elk mens zit. Maria is ervan overtuigd dat je leven écht zin krijgt als je werkt vanuit bezieling. Ze daagt haar cliënten graag uit om het beste uit zichzelf te halen. Maria is als docent en supervisor betrokken bij Vista Nova. Het geeft haar enorm veel voldoening om haar kennis en ervaring te delen en door te geven. 

Lange tijd trainde Maria managers van PostNL en verzorgde zij teamtrainingen voor verschillende organisaties. Daarnaast werkte ze een tijd als docent, trainer en coördinator bij een opleidingsinstituut voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. In al deze banen werkte Maria vooral op wilskracht. Tot het moment kwam dat het haar niet meer lukte om alle ballen in de lucht te houden. Ze besloot het roer om te gooien en haar eigen onderneming te starten. Haar verlangen om te werken vanuit diepere waarden, kreeg toen de ruimte.

Als loopbaancoach schept Maria een veilige omgeving. Ze gaat op zoek naar de vitale kracht van haar cliënten en confronteert hen op een liefdevolle manier met wat zij ziet. Ze stelt vragen, die mensen aanzetten tot zelfreflectie. Ze weet haar cliënten te inspireren en uit te dagen om een volgende stap te zetten en hun dromen waar te maken. Het thema groei is haar belangrijkste drijfveer.

In mijn werk spreek ik de levenskracht aan van mensen. Ik daag hen uit om het beste uit zichzelf te halen

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Maria studenten bij Vista Nova. Het mooiste aan het docentschap vindt zij dat alle studenten ontzettend gemotiveerd en leergierig zijn. Volgens Maria zijn het stuk voor stuk mensen, die heel bewust een stap in hun leven hebben gezet om van koers te veranderen. Maria geeft haar kennis en ervaring maar al te graag door om de studenten verder te helpen in hun ontwikkeling als loopbaanadviseur.

 

 Lees ons interview met Maria

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.