Marja Pronk • supervisor

Marja is een oplossingsgerichte en toegankelijke coach. Ze begeleidt mensen met een (dreigende) burn-out en mensen die veel stress ervaren. Daarnaast helpt zij bij vraagstukken over de balans tussen werk en privé. In het verlengde hiervan krijgt zij ook veel loopbaanvragen. Als docent en supervisor bij Vista Nova weet Marja complexe zaken eenvoudig te maken en studenten te enthousiasmeren. 

Jarenlang was Marja werkzaam als trainer en adviseur in het bedrijfsleven. Na een burn-out besloot zij haar persoonlijke ervaring in te zetten en haar eigen coachingsbedrijf te starten. Ze begeleidt vooral mensen ‘in de spitsuurfase’ van hun leven, want soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden en zelf overeind te blijven. Zo helpt zij mensen met het combineren van werk en privé, het stellen van prioriteiten, het ontdekken van hun eigen ambities én met loopbaanvraagstukken. 

Van huis uit is Marja gezondheidswetenschapper. Het in beweging krijgen van mensen heeft haar altijd al gefascineerd. En dat is ook waar zij als coach nu dagelijks aan bijdraagt. Het praktisch maken van situaties die mensen als complex ervaren, is wat Marja het leukste vindt aan haar werk. Ze helpt haar cliënten stap voor stap verder. Haar cliënten geven haar vaak terug dat zij weer grip hebben op hun situatie, nadat zij hen heeft geholpen.

Ik weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en dit helder te communiceren

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Marja studenten bij Vista Nova. Door haar heldere vorm van communicatie weet zij complexe dingen eenvoudig uit te leggen. Hierdoor voelen studenten zich vaak zekerder om ergens mee aan de slag te gaan. Marja geeft hen graag concrete en praktisch toepasbare tips. Als docent en supervisor geniet Marja het meest van het opleiden van nieuwe vakgenoten en het uitdragen van datgene waar zij zelf ook zo enthousiast over is.      

Publicaties

  • Boek ‘De Spitsuurclub’
  • Boek ‘Veranderjazz’

 

Lees ons interview met Marja

Burn out. Voorkomen is beter dan genezen.

College Vista Nova: Burn out. Voorkomen is beter dan genezen.

In dit college hoor je de belangrijkste tips en inzichten over hoe je een burn out kunt voorkomen. Hoe herken je een burn out? En belangrijker: hoe kun je een burn out voorkomen? Ook legt Marja uit waarom de ene persoon wel een burn out krijgt en de ander niet.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.