Marly van Tuel • docent

Marly is een eerlijke en transparante arbeidsdeskundige met een achtergrond in ergotherapie. Haar kennis en ervaring als ergotherapeut komen goed van pas in haar trajecten als arbeidsdeskundige. Als docent wet- en regelgeving bij Vista Nova zorgt Marly ervoor dat zij de studenten geen droge kost voorschotelt. In plaats daarvan richt zij zich op datgene wat voor de studenten noodzakelijk is om te weten. Hierbij gebruikt zij heel veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Tien jaar lang werkte Marly in een revalidatiecentrum als ergotherapeut. Hier merkte zij dat werk een belangrijk deel uitmaakt van iemands leven. Daarop besloot zij de opleiding tot arbeidsdeskundige te volgen. Daarna werkte zij voor diverse werkgevers om in 2007 vervolgens voor zichzelf te beginnen.

Als arbeidsdeskundige adviseert Marly op het gebied van verzuim en re-integratie. Ze begeleidt regelmatig letselschadetrajecten. Ze onderzoekt of iemand zijn eigen werk nog kan doen, of het werk kan worden aangepast of dat er gezocht moet worden naar ander passend werk. Haar achtergrond als ergotherapeut komt hierbij vaak goed van pas. Het samen met mensen zoeken naar een passende oplossing en hen weer zelf de regie in handen geven zijn haar belangrijkste drijfveren.

Samen naar een passende oplossing

Sinds 2010 werkt Marly als docent wet- en regelgeving bij Vista Nova. En hoewel dit vaak gezien wordt als droge kost, weet Marly dit op een smeuïge en enthousiaste manier te brengen. Bij haar geen PowerPoint met alle wetten en regels, maar maatwerk. Door veel praktijkvoorbeelden te geven weet zij een brug te slaan tussen praktijk en theorie en ervaren de studenten hoe deze kennis een belangrijke rol speelt in hun werk.

Publicaties

  • Artikel in loopbaanvisie “Door samenwerken je dienstverlening verbeteren”
  • Interview in het tijdschrift voor ergotherapie “Een leven lang leren”

 

Lees ons interview met Marly

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.