Richard Heijne • supervisor

Richard is een trainer en coach, die vraagstukken vooral benadert vanuit kansen en mogelijkheden. Hij gidst mensen op hun reis om zichzelf te vinden. In een steeds complexere en snellere wereld is Richard een echte vertrager en ontstresser. Hij is ervan overtuigd dat mensen op die manier meer resultaat behalen en meer plezier beleven aan hun werk. Als trainer en supervisor bij Vista Nova legt Richard de focus op ervarend leren. Hij laat de studenten vooral heel veel doen, want: ‘Je kunt een methodiek wel snappen, maar ervaren is veel krachtiger.’

Zo’n 15 jaar geleden werkte Richard binnen de gemeente Amsterdam met moeilijk plaatsbare jongeren, die tussen wal en schip vielen. Hij hielp hen zicht te krijgen op hun perspectieven, waarden, talenten en drijfveren. Later maakte Richard samen met managementteams en directies personeelsbeleid. Hij miste echter het contact met mensen. Daarom combineert hij nu zijn werk als strategisch adviseur met de loopbaanbegeleiding.

Als trainer en coach denkt Richard altijd in oplossingen. Hij gelooft dat je loopbaan geslaagd is als je werk doet dat voor jou belangrijk is. Of je nu veel geld verdient, vrijwilligerswerk doet of maatschappelijke waarde toevoegt. Volgens Richard gaat het erom dat je je eigen zingeving terugvindt. Het creëren van verbinding en het gidsen van mensen op hun weg naar zingeving zijn de grootste drijfveren van Richard.

Ik gids je in de verandering die je nodig hebt

In zijn rol als trainer en supervisor bij Vista Nova begeleidt Richard studenten. Tijdens zijn trainingen gaat hij uiteraard uit van de methodiek, maar hij vindt het ook heel belangrijk om in te spelen op wat zich aandient. Daarnaast laat Richard de studenten de methodes graag zelf doorleven. Hij is ervan overtuigd dat studenten de methodes nog beter kunnen toepassen als je zij het niet alleen snappen, maar ook daadwerkelijk zelf hebben ervaren. Als trainer en supervisor geniet Richard het meest van het enthousiasme van de groep en van de momenten dat hij bij de studenten de kwartjes ziet vallen. 

 

Lees ons interview met Richard

Van werkdruk naar werkgeluk

College Vista Nova: Van werkdruk naar werkgeluk

Wanneer werkdruk en stress ontstaat, helpen de aanwijzingen van de methodiek Tijdsurfen je terug te keren naar kalmte, focus en werkgeluk. In dit college vertellen Yvonne von den Steinen en Richard Heijne je meer over deze methodiek.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.