Recht en correct

Onlangs begeleiden we een kandidate die op ’n hele nare manier bij haar oude werkgever was vertrokken. Het traject begon ongeveer ’n jaar geleden. Er was van alles aan de hand. Boos, teleurgesteld, verdrietig en omdat de voor haar ongezonde situatie al een hele voorgeschiedenis had ook schade aan haar energiehuishouding en zelfvertrouwen.

Een van de hele mooie dingen aan deze kandidate was dat zij voorzien was van een goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid. Maar dat kan je dus ook enorm in de weg gaan zitten als de context waar je werkt daar andere ideeën op na houdt.

Verbeteren van gezondheid, mentale veerkracht, koersonderzoek, alles wat we aanreikten gebruikte ze.

Wat zij heel goed heeft gedaan, is echt alles aannemen wat haar kon helpen. Verbeteren van gezondheid, mentale veerkracht, koersonderzoek, alles wat we aanreikten gebruikte ze. Eerst begrijpen, overdenken, toepassen op haar eigen situatie, conclusies trekken, consequenties wegen en toepassen. Alles kon ze gebruiken. Vorige week kreeg ze haar nieuwe baan. Van haar gevoel van recht en correct kan ze haar werk maken bij een grote gemeente. Met een aantal collega’s hebben we voor haar gewerkt. En met velen hebben we ook genoten van haar gretigheid om dat wat ze kon leren ook echt aan te nemen, op ’n heel persoonlijke manier.

Zo zien we dat mensen hun pad kunnen vinden ook wanneer ze komen uit een voor hun giftige situatie, waarbij veel schade is opgelopen. En het allerbelangrijkste daarvoor is de kandidaat zelf, die vraagt en aanneemt, en de coach die over een ruime ervaring en set aan vaardigheden en middelen beschikt om een kandidaat daadwerkelijk te laten vernieuwen. Mooi werk dat loopbaancoaching.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.