College: Werken met WOW

Klaske Veth onderzocht hoe we productief en enthousiast kunnen blijven als we de tweede helft van onze loopbaan ingaan. En stelt de vooroordelen over werken op oudere leeftijd aan de kaak.

Op donderdag 13 juni verzorgde Klaske een inspirerend college over haar nieuwste boek “Werken met WOW – Een gids voor plezier en voldoening in de tweede helft van je loopbaan”.   Dit splinternieuwe boek, dat op 6 juni verscheen, richt zich op het belang van welzijn op het werk tijdens de latere fasen van iemands carrière, tot aan het pensioen en zelfs daarna.

Het boek richt zich ook op een groep genaamd ‘bridge workers’, die deels blijven werken en deels met pensioen gaan. Hoe doe je dat duurzaam en met plezier?

Wat kun je zoal verwachten in dit college?

Wil je het hele college bekijken? Stuur een mail naar welkom@vistanova.nl en we sturen je de link toe!

Klaske Veth PhD is professor Applied Sciences Leadership & Sustainable Employment aan de Hanzehogeschool in Groningen en verantwoordelijk voor Nieuw Leiderschap in Organisaties en HR Strategie & Leiderschap aan de Academische Bedrijfsschool AOG School of Management.

Binnen haar lectoraat richt ze zich op de onderzoekslijnen Welzijn@Werk (W@W), Leiderschap en Inclusief Ondernemerschap. Dit omvat thema’s zoals (sociaal psychologisch) HRM, vitaliteit, gezond ouder worden, (persoonlijk) leiderschap en sociale veiligheid op het werk.

Ze geeft ook lezingen binnen verschillende master- en (post) bachelorprogramma’s. Ze heeft gepubliceerd in diverse (inter)nationale (wetenschappelijke) tijdschriften en boeken en gepresenteerd op (wetenschappelijke) conferenties in Nederland en daarbuiten, inclusief in het werkveld. Tijdens haar carrière behaalde ze haar PhD aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met The Driving Power of Development – ​​HRM and Employee Outcomes Across the Life-Span (genomineerd voor beste proefschrift op de International HRM conference). Ze heeft in verschillende (management) HR-functies en sectoren gewerkt. Aan de Universiteit van Utrecht voltooide ze de postdoctorale opleiding Coaching and Consulting in Context. Haar initiële MSc-opleiding in Management & Organisatie Wetenschappen voltooide ze (‘met genoegen’) aan de Universiteit van Tilburg.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.