Het zelf doorlopen van het Koersonderzoek vond ik waardevol

In gesprek met Erna Stalknegt

Waarom ben je de opleiding bij Vista Nova gestart?
Als HR-manager bij een internationaal productiebedrijf wilde ik me niet zozeer verder verdiepen in HR, maar juist verbreden in loopbaanontwikkeling. Immers iedere werknemer binnen een bedrijf is op de een of andere manier met zijn of haar loopbaan bezig. De opleiding voelde heel passend. Toen ik tijdens de opleiding met mijn eigen ontwikkeling aan de slag ging, ontdekte ik al snel dat ik zelf een nieuwe loopbaanstap wilde zetten. De opleiding gaf me daarvoor een stevige basis. Dus zegde ik mijn baan op en startte ik mijn eigen bedrijf.

Wat heeft de opleiding je gebracht?
Zowel voor mijn loopbaanadviestrajecten als HR-praktijk heeft de opleiding me veel gebracht. Ik heb leren doorvragen, een andere kijk op loopbaanontwikkeling gekregen en ben vertrouwd geworden met de theorieën achter loopbaanontwikkeling. Ook leerde ik zingeving en bewustwording integreren in mijn trajecten; een mooie toevoeging aan mijn eigen leven en in het contact met cliënten. Het zelf doorlopen van het Koersonderzoek vond ik waardevol. Je kunt je beter inleven in cliënten, en stelt je eigen koers aan de orde.

Hoe breng je de opleiding in praktijk?
Dat doe ik elke dag; zowel in mijn eigen leven als in mijn bedrijf! Als je openstaat voor je eigen ontwikkeling, is dit een zeer geslaagde opleiding. Je moet je wel kwetsbaar durven opstellen – dat is juist iets moois. De opleiding is een mooie basis voor je eigen bedrijf in loopbaanbegeleiding.

Na het afronden van opleiding zegde zij haar baan op en startte ze haar eigen HR- en loopbaanadviesbureau.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.