Doe alleen dingen die ertoe doen

In gesprek met Luc Vermeulen

Wij gingen in gesprek met Luc Vermeulen, ervaren ondernemerscoach en trainer bij Vista Nova. Al meer dan 15 jaar ondersteunt, motiveert en faciliteert hij ondernemers bij de groei van hun bedrijf.

Op 15 juli leert hij startende en ervaren ondernemers tijdens de training ‘Zakelijk succes als loopbaancoach’ hoe ze zichzelf en hun bedrijf een boost kunnen geven.

Luc, hoe help jij loopbaancoaches verder in hun ondernemerschap?
‘Ik help ze vaak met hun marketing en verkoop. Mijn ervaring is dat ze in veel gevallen hun vak verstaan; aan mooie inhoudelijke proposities schort het niet. Echter, het vinden van de juiste klanten én hen overtuigen vormt vaak de uitdaging. Ik coach ondernemers door zo veel mogelijk “van buiten naar binnen te redeneren”; dus verplaats je in je klant, ken je concurrentie en weet helder te maken waarin jij uniek (of eigen) bent. Samen achterhalen we deze aspecten en zorgen we dat het bedrijf commercieel klopt. Het geeft me voldoening wanneer iemand de onderscheidende route naar een blijvend bedrijf vindt!’

Het geeft me voldoening wanneer iemand de onderscheidende route naar een blijvend bedrijf vindt

Wat is volgens jou onmisbaar in je ondernemerschap als loopbaancoach?
‘Doe alleen dingen die ertoe doen! Hiermee bedoel ik dat je als ondernemer klantgericht, en niet productgericht, moet werken. Je klant is buiten, en daar gebeurt het. Ga nog geen product of dienst ontwikkelen als je nog geen klant hebt gevonden, maar ga in gesprek met je (potentiële) klant.’
Laatst gaf jij bij Vista Nova een gratis online college: ‘Ondernemen: is dat te leren?’ Hoe was dat?

‘Ik ben toen ingegaan op de vijf basisprincipes van persoonlijk ondernemerschap, die de basis leggen voor een succesvolle praktijk. Het was erg leuk om van zowel startende als ervaren ondernemers terug te horen dat ze blij waren met de praktische tips, de focus weer teruggevonden hebben én in beweging komen om de stap naar een eigen bedrijf te maken.’

Binnenkort geef je de training ‘Zakelijk succes als loopbaancoach’. Voor wie is deze training geschikt?
Voor iedereen die onderneemt, een eigen bedrijf overweegt of zichzelf als ondernemer (beter) wil leren kennen. Jezelf leren kennen is het vertrekpunt om je bedrijf goed in de markt te zetten. Tijdens de training gaat het over persoonlijke kracht, commerciële keuzes en kloppende financiën. Uiteraard ondersteund door praktijkvoorbeelden, best practices en met alle ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Wat levert de training een startende of ervaren ondernemer eigenlijk op?
‘De training geeft je een boost in je ondernemerschap; zowel voor jezelf als voor je bedrijfsconcept. Aan het einde van de dag heb je een route uitgestippeld naar de groei van je bedrijf op jouw manier.’

Nieuw leiderschap & HRM

Nieuw leiderschap: een steeds vaker gehoorde term, meestal in combinatie met Nieuw Organiseren. Wat is Nieuw Leiderschap en welke kenmerken heeft het? Wat zijn goede vragen voor een (top)leider om zichzelf te stellen en hoe geef je er handen en voeten aan, als leider? Wat heeft de beweging naar Nieuw Leiderschap nodig en wat vraagt dit van jou in relatie tot bestaande HR-beleidskaders, -instrumenten en praktijk? De antwoorden op deze vragen en meer komen aan bod in dit college.

Ondernemen, is dat te leren?

College Vista Nova: Ondernemen, is dat te leren?

Dit online college gaat in op de ontwikkeling van een effectieve ondernemende houding en hoe je die kunt inzetten. Hoe zorg je dat jouw onderneming bestaansrecht krijgt of behoudt? Wat moet je hiervoor doen en laten? Aan de hand van 5 basisprincipes delen we ervaring, geven je ruimte tot het stellen van vragen en hopen je in staat te stellen om een aantal inzichten direct in de praktijk te brengen.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.