Neem de tijd!

We denken hier in huis wel eens, alles van waarde is vervangbaar of tijdelijk. Of heeft op z’n minst een tijdelijke vorm. Behalve de tijd. Eenmaal voorbij is het weg. Geen kans meer om je tijd beter te besteden aan nuttige, fijne of helende zaken. De tijd is voorbij. Dat inzicht kun je goed gebruiken om de komende tijd beter te benutten dan de voorbije tijd. Anders is de komende tijd ook weg, net zoals de voorbije tijd. Dan sta je stil en kom je niet toe aan nuttige, fijne of helende zaken die je eigenlijk heel goed zou kunnen gebruiken. 

Uren die je besteed aan je ontwikkeling – professioneel of persoonlijk – zijn de beste uren

De grootste knokpartij die we als aanbieder van mooie opleidingsproducten voor loopbaanadviseurs moeten leveren, is het gevecht met de tijd. Dan gaat het om vragen van onze potentiële deelnemers als “kan ik er de energie voor aanboren, past het in mijn schema, hoe regel ik thuis dat ik kan studeren en op mijn werk?” Het antwoord is altijd dat het kan, mits de consequenties goed in kaart zijn, je bereidt bent gedisciplineerd te werken en andere dingen kunt laten staan. Dan is ieder uur tijd waarover jij beslist en die je kunt besteden aan jouw doelen.

Uren die je besteed aan je ontwikkeling – professioneel of persoonlijk – zijn de beste uren. Je traint je hersenen en je wilskracht. Je weet meer, kunt meer en doet er meer mee na afloop. En op het resultaat dat je bereikt in die uren kun je nog trots zijn ook. En dat voor de rest van je leven, want kennis en vaardigheden brengen je altijd structureel naar een volgend niveau. Me dunkt uitstekende redenen om weer eens te kijken naar wat je echt wilt of nodig hebt. Neem je tijd.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.