Podcastserie Hartwerk

Werk waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt en voldoening uit haalt. Werk dat betekenis geeft. Allemaal ingrediënten die in belangrijke mate bijdragen aan je gezondheid, in alle opzichten. Daar gaat Hartwerk over! We praten met mensen die in hun werk zaken hebben meegemaakt. Dingen die goed voor hen zijn geweest en dingen die misgingen. Hier hoor je mooie werkverhalen. Professionals geven deskundige toelichting. Wil jij ook duurzaam en gezond werken? Schuif dan aan!

De aflevering zijn tevens te beluisteren via Deezer, Apple Podcasts en Google Podcasts.

#24 Je passie laten groeien naast je vaste baan
Quincy van der Ree werkt bij Pon Logistics. Daarnaast startte hij onder de naam MrMojo een tweede carrière. Deze aflevering gaat onder andere over het maken van keuzes, het volgen van je passie en uitdagingen die daarbij komen kijken. Geniet van het gesprek.

#23 Organisaties en de invloed op loopbanen
In deze aflevering bespreken Hans van Westen en Desiree Hintzen de masterclass ‘Organisaties en de invloed op loopbanen’. Ze nemen je mee in deze interessante opleidingsdag en bespreken onder andere waarom kennis van organisaties en stijlen zo belangrijk is bij het begeleiden van cliënten. Beluister deze aflevering en je weet meteen of deze masterclass iets voor jou is!

#19 Ik gun iedereen een stap naar de toekomst toe
Simone Melchers is een ervaren loopbaan- en re-integratie-adviseur. Daarnaast is ze supervisor bij Vista Nova. Al meer dan 12,5 jaar werkt ze als zelfstandige en ze vertelt waarom dit zo goed bij haar past, wat ze zo prachtig vindt aan haar werk en ze ligt een tipje van de sluier van haar tweede passie: een hotelletje in het buitenland. Luister mee en ontdek meer over Simone’s boeiende carrière en toekomstige avonturen.

#18 Mensen helpen die in een grote verandering zitten
Bernadett Heintz kwam zes jaar geleden van Hongarije naar Nederland en heeft een divers loopbaanpad afgelegd. Van journalistiek naar de medische sector en vervolgens naar loopbaanbegeleiding. Bernadett werkt als loopbaanadviseur bij het UMCG en heeft ook een eigen onderneming.

#17 | Beroepshouding bij ethische dilemma’s
In deze podcast bespreken Hans van Westen en Antje Dekker de masterclass ‘Ethiek, diversiteit en inclusie’. Ze bespreken hoe je als coach ethisch kunt handelen en hoe je om kunt gaan met ethische dilemma’s. Antje: “Als deelnemers na de masterclass met meer vragen vertrekken dan waarmee ze binnenkwamen, heb ik hun denken geprikkeld.”

#16 | Er is een ontzettend grote markt voor loopbaancoaches die kunnen begeleiden bij re-integratie
Benieuwd naar de invloed van wet- en regelgeving op jouw werk als loopbaancoach bij re-integratie, outplacement en terugkeren uit een ww-situatie? In deze aflevering van de podcastserie Hartwerk vertelt Marly van Tuel over de inhoud van de masterclass ‘Wet- en regelgeving’. Als arbeidsdeskundige en docent bij Vista Nova adviseert Marly bedrijven bij verzuim en re-integratie en deelt ze haar kennis al ruim 12 jaar op dit gebied als docent bij Vista Nova. Als arbeidsdeskundige heeft Marly bovendien al 26 jaar ervaring op zak. Luister nu en ontdek de valkuilen en mogelijkheden van wet- en regelgeving in jouw vakgebied!

#15 | Wat zijn de succesfactoren voor een goede ondernemer en hoe kun jij deze inzetten als loopbaancoach?
Luister naar de inspirerende aflevering over de masterclass ‘Ondernemerschap’ met docent Jason Gawke, expert op dit gebied en psycholoog; hij promoveerde op het onderwerp ‘De psychologie achter ondernemen’. In deze aflevering spreekt Hans van Westen met Jason over de inhoud van de masterclass – zoals doelgroep, positionering, de markt en het bereiken van je doelgroep en waardevolle inzichten en praktische tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Laat je inspireren en luister nu!

#14 | Online coachen. Soms omdat het moet, vaak omdat het kan
In deze podcast-aflevering bespreken Hans van Westen en Inge van Erkel de masterclass ‘Online coachen’, waarin alle vormen van online coaching worden behandeld, van schrijfoefeningen en WhatsApp-interventies tot oefeningen uit o.a. het Koersonderzoek. Door online te coachen kun je efficiënter werken en je marktgebied vergroten. Luister nu en schrijf je in voor de masterclass als je je coaching skills naar een hoger niveau wilt tillen.

#13 | Ik heb van de opleiding genoten en er zijn momenten dat ik het mis
In deze aflevering spreken we met Edwin Driessen, teamleider in de Tweede Kamer en succesvol afgestudeerd als loopbaancoach. Edwin deelt zijn ervaringen met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach van Vista Nova, de rol van zijn werkgever en zijn toekomstplannen. Beluister dit inspirerend gesprek over loopbaanbegeleiding met Edwin Driessen.

#12 | Ik denk dat deelnemers na afloop zullen zeggen: hier kan ik morgen al wat mee!
Ontdek in deze aflevering, wat de masterclass ‘Arbeids- en opleidingsmarkt: trends en analyses’ voor jou kan betekenen. Aad van de Werf, strategische arbeidsmarktspecialist bij de Gemeente Rotterdam en onderwijsdeskundige, vertelt je alles over deze inspirerende masterclass die hij verzorgt voor Vista Nova. Benieuwd naar wat deze masterclass jou kan opleveren? Luister dan snel naar deze aflevering en laat je inspireren!

#11 | Het was hard werken, maar het gaf me ook zoveel energie!
In deze aflevering hebben we Besma Adjmi te gast, voorheen werkzaam bij het werkbedrijf van UWV en in maart ’22 afgestudeerd aan de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach van Vista Nova. Besma vertelt ons over haar ervaringen met de opleiding en hoe deze heeft bijgedragen aan haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze werkt nog steeds bij het UWV, maar nu als loopbaancoach voor haar collega’s.

#10 Werken in het onderwijs. Een mooi vak
Arjan Bakhuis studeerde in 2002 af aan de PABO. Sindsdien heeft hij voor de klas gestaan en is hij schoolleider geweest. Momenteel is hij onderwijsadviseur. Arjan vertelt over zijn loopbaan en wat hij zo geweldig vindt aan het onderwijs en zijn bijdrage aan de ontwikkeling ervan.

#9 Long covid. Wat betekent dit voor je en hoe herstel je
Mendela Companjen werkte in de retail. Ze was ambitieus. In de zomer van 2020 kreeg ze corona. Ze was niet eens heel erg ziek. Maar het ging daarna niet goed. Ze herkende zichzelf niet meer. In november werd long cvid vastgesteld. En een lange weg naar herstel volgde. Inmiddels werkt ze weer en is ze op zoek naar een nieuwe baan.

#8 Soms moet je de bodem raken om te weten waar je lessen liggen
Marnix Ruiter was manager bij een gemeente. Na wat personele veranderingen liep het niet soepel meer. Zijn werk werd ploeteren. Hij merkte hoe belangrijk waardering is en wat het gebrek daaraan met je doet. Na een arbeidsmobiliteitstraject is hij geswitched. Een andere rol en een andere sector: het onderwijs. Marnix gunt iedereen een loopbaanbegeleidingstraject.

#7 Je hebt je droombaan, maar hoe lang is dat nog vol te houden?
José Kamminga heeft al 16 jaar haar droombaan. Ze is alt in het Groot Omroepkoor. Haar stem is haar instrument. Een stem die in goede conditie moet blijven. Maar hoe lang kan dat? Ze werkt inmiddels ook als loopbaancoach in de culturele sector.

#6 Van jongs af aan de passie om mensen te helpen
Sophie van der Leden is 21 jaar en studeert Social Work; een opleiding tot maatschappelijk werker. Tevens is zij woonbegeleider beschermd wonen bij Quintes. Na haar stage wilde Quintes graag dat Sophie bleef. In haar baan kan Sophie meteen dat wat ze op school leert in de praktijk brengen. Het versterkt elkaar.

#5 De reis van communicatieadviseur naar loopbaancoach
Yvette Brinkman – mobiliteitsadviseur bij de gemeente Haarlemmermeer – vertelt in deze aflevering over haar loopbaanpad. Ze bedacht ooit winkelconcepten. Ze merkte dat de voldoening die ze eruit haalde uiteindelijk ontbrak, waarna ze zich omschoolde tot loopbaancoach. En ze vertelt over de rode draad tussen haar nieuwe rol en haar oude werk. 

#4 Gelukkig zijn in je werk is heel belangrijk
Leon Peek is een echte petrol head, zoals hij het zelf zegt. Hij werkte met veel plezier bij Mazda, maar wilde op enig moment iets anders. Hij werd verkoper bij BMW. Al snel merkte hij dat hij niet zichzelf kon zijn en niet gelukkig was in zijn werk. Uiteindelijk is hij wederom bij een Mazda-dealerbedrijf gaan werken. Een familiebedrijf dit keer. De perfect fit.

#3 De rol van de werkgever bij de ontwikkeling van medewerkers
Deborah Heere stopte op haar 14e met school en vertrok naar Kreta. Op haar 18e kwam zij terug naar Nederland. Zonder diploma’s. Wat haar – bij het opstellen van haar cv – altijd een gevoel van schaamte gaf. Bij de Omgevingsdienst Gooi en Vechtstreek (OFGV) werd zij aangenomen als officemanager. Haar werkgever zorgde ervoor dat ze diploma’s ging halen. En nu werkt ze er als HRM adviseur. 

#2 Competenties, thema’s en ervaringen samenbrengen op zoek naar een nieuwe baan
In deze aflevering spreekt Hans van Westen met Jeroen Ooijevaar. Jeroen is socioloog en werkte bij het CBS voordat hij in 2018 gevraagd werd wethouder te worden in Schiedam. Jeroen is nu wethouder af en vertelt hoe hij met zijn kennis en ervaring, maar ook thema’s die hij belangrijk vindt en zijn competenties, CEO werd van een startup die een platform ontwikkelde om participatieprocessen breed te ondersteunen.

Hartwerk is een podcastserie van Vista Nova in samenwerking met Gradus.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.