Transactionele Analyse (TA)

Rob Govers ging 26 november 2021 in gesprek met David Kooy over hoe de verschillende benaderingen in TA de loopbaancoach kunnen ondersteunen in de communicatie naar de coachee. Over welke rol de ego-toestanden, dramadriehoek en blokkades in het kind-deel spelen; zowel in het denken, voelen als handelen. Hoe je oké blijft en hoe je spontaniteit, autonomie en intimiteit bevordert.

Ontketen jezelf

In dit college krijg je inhoud en inspiratie aangereikt over een vijftal belangrijke bezienswaardigheden in je binnenwereld aan de hand van de elementen uit de Ontketen jezelf-methode: psychologische behoeften, waarden, familiesysteem, taal en 100% verantwoordelijkheid.

De week van de loopbaan

Het belang van goede loopbaanbegeleiding is nog nooit zo hoog geweest. Hiervoor kan zowel een loopbaancoach ingeschakeld worden, maar ook voor HR-professionals bij bedrijven ligt hier een belangrijke rol.

Geweldloze communicatie

In het college Geweldloze Communicatie (G.C.) neemt Elly van Wageningen je mee in haar eigen reis met G.C. Ze geeft praktische voorbeelden en handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

De Profilizer® talentmeting

In het college staat George van Ederen stil bij de principes, de techniek en toepassing van de principes van de Profilizer. Het college geeft je daarom veel meer dan alleen de mogelijkheden van het instrument.

Het ontwikkelen van Transformational Presence

Rob Govers – programmamanager bij Vista Nova – neemt je hierin mee aan de hand van het boek ‘Wat wél werkt. Een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van werken’ van Alan Seale. Transformational Presence sluit aan op de visie en werkwijze van Vista Nova. Het college is bedoeld voor coaches, studenten en iedereen die is geïnteresseerd in het versterken van persoonlijk leiderschap.

De elementenvierhoek nader bekeken

In dit college maak je kennis met de elementenvierhoek. Maria van de Ven neemt je mee in de kenmerken van de elementen, hoe je ze kunt interpreteren en welke aanknopingspunten je ziet voor verdere ontwikkeling. 

Etherische oliën aan het werk

Brenda Akoma vertelt hoe etherische oliën kunnen ondersteunen in je werksituatie of coachtraject. Interessant voor (thuis)werkenden, (loopbaan)coaches en coachees.

Sprekend jij!

In dit college vertelt Maja Roodveldt hoe je jezelf blijft én met meer zelfvertrouwen kunt spreken in stressvolle situaties.

Coachen naar flow

In dit college is Elisabeth Roelvink onze gast aan tafel. Elisabeth is een van de voortrekkers in Nederland van de ‘3 Principes’ (Mind – Consciousness – Thought), verfijnd met de inzichten van de Engelse Clare Dimond.

Vrouw & werk

De belangrijkste vraag is: wat werkt voor jou? We gaan even terug in de tijd en kijken daarna naar wat er nu speelt, want we bevinden ons op een kantelpunt als het gaat om de positie van vrouwen in deze wereld. Dit college wordt verzorgd door Amber Bohnke.

Lief Dagboek

College Vista Nova: Lief dagboek

Divers onderzoek heeft aangetoond dat het schrijven over eigen ervaringen, emoties en belevenissen een positief effect heeft. Niet alleen vanwege de structurerende en ordenende functie ervan, maar ook omdat het schrijven een zingevende dimensie in zich heeft. Je komt dichter tot de kern van je wezen, er kunnen zich dingen openbaren die je nog niet van jezelf wist. Hoe dat werkt, en wat er nog meer tijdens het dagboekschrijven gebeurt vertelt Mirjam Windrich in dit college.

Regelgeving in het kader van de WW

College Vista Nova: Regelgeving in het kader van de WW

Momenteel worden veel werknemers boventallig als gevolg van de coronacrisis en zijn gedwongen een beroep te doen op de WW. Wat zijn daarbij de aandachtspunten die iedere loopbaanadviseur moet weten? Wat zijn de verplichtingen in het kader van de WW? Welke mogelijkheden zijn er als een werknemer wil starten als zelfstandige?

Subsidieregelingen en status arbeidsmarkt

College Vista Nova: Subsidieregelingen en stand van zaken op de arbeidsmarkt

Er is best weer veel veranderd in alle subsidieregelingen rondom de corona-maatregelen. Daan de Vries praat je hierover bij. Denk aan de NOW, TOZO, TVL en uitstel Belastingdienst.

Succesvoller solliciteren

College Vista Nova: Succesvoller solliciteren

In dit college vertelt Judith Schoorlemmer je alle kneepjes van het solliciteren. Heel belangrijk daarbij is hoe je een goede sollicitatiebrief en cv maakt. Wat moet er in staan? En wat juist niet? Hoe moeten die documenten eruit zien? “Iedereen kan beter leren solliciteren. En zodra je merkt dat je veel meer zelf in de hand hebt dan je denkt, ga je echt stappen maken. Die baan ligt ergens op je te wachten.”

Het belang van goed afscheid nemen

College Vista Nova: Het belang van goed afscheid nemen

Ben jij net je baan verloren of werk je met mensen die dit meemaken? Dan is dit college iets voor jou! Om de kans op succes in je volgende baan te vergroten, is het erg belangrijk om goed afscheid te nemen van de baan die je verloren bent. Denise van Geelen neemt je mee aan de hand van de transitiecirkel, geeft praktische tips en uiteraard uitleg.

Studiekeuzeadvies: loopbaancoaching van jongeren

College Vista Nova: Studiekeuzeadvies: loopbaancoaching van jongeren

Jaarlijks moeten 250.000 jongeren een studie kiezen. 70% daarvan kiest verkeerd. Als loopbaancoach kun je jongeren helpen met hun studiekeuze. De manier waarop je jongeren hiermee kunt helpen, is echt anders dan een loopbaanadviestraject met volwassenen.

Gesubsidieerd loopbaanadvies

College Vista Nova: Gesubsidieerd loopbaanadvies

We denken dat het cruciaal is dat veel mensen gebruik maken van de regeling, en daar hun voordeel mee doen. Daar worden werknemers gelukkiger en succesvoller van, en het bereidt ze voor op noodzakelijke stappen. Het is een handige aanpak van Minister Koolmees, omdat hierdoor een verandering in de aanbodkant van de arbeidsmarkt in gang wordt gezet.

Werken & Mindfulness

College Vista Nova: Werken & Mindfulness

Ben jij nieuwsgierig naar wat jou in je dagelijkse werk kan helpen om: meer focus aan te brengen en ruimte te creëren, jouw veerkracht te vergroten, opmerkzaamheid te ontwikkelen, minder reactief te zijn (niet automatisch reageren, maar bewust), pauze te nemen (doe modus naar zijn modus) en met aandacht aanwezig kunt zijn achter je bureau, in een vergadering of in een belangrijk gesprek? Bekijk dan dit college!

Weerstand: de sleutel voor verandering

College Vista Nova: Weerstand: de sleutel voor verandering

Graag nemen we je mee op ontdekkingstocht in de intrigerende wereld van verandering en weerstand… want juist in die weerstand zit de sleutel tot succes. Met de bril van de appreciative inquiry – het waarderend onderzoek – op je neus, zul je ontdekken waar de kansen liggen en hoe je negatieve energie kunt ombuigen voor succesvolle & duurzame veranderingen.

Hoe voer je een goed sollicitatiegesprek?

College Vista Nova: Hoe voer je een goed sollicitatiegesprek?

In dit college nemen we je mee naar het sollicitatiegesprek. Hoe maak je het gesprek succesvol? En wat moet je nu juist niet doen? Een college voor iedereen die momenteel aan het solliciteren is of binnenkort moet gaan solliciteren.

Weer werken – een nieuwe baan op eigen kracht!

College Vista Nova: Weer werken – een nieuwe baan op eigen kracht!

Stel dat je je baan kwijt bent of raakt en je moet wat anders. Hoe pak je dat aan als je geen loopbaancoach hebt die je helpt alle stappen te zetten om te zorgen dat het weer goed komt? In dit college delen we de best practices van Gradus Groep en Vista Nova. Speciaal voor jou. Om je op weg te helpen naar een nieuwe baan, zonder hulp.

Loopbanen en diversiteit

College Vista Nova: Loopbanen en diversiteit

Dit college is een ronde tafel-gesprek over loopbanen en de arbeidsmarkt. En dan vooral het hoofdthema; loopbanen van mensen met een kleur, met een niet-westerse achtergrond of met een andere taal als moedertaal. Gasten aan tafel zijn: • Monica Jorna – trainer cultuur sensitief- en systemisch werken en systeemtherapeute • Daan de Vries – jurist • Melisa Levant-Brown – HR-functionaris in overheidsland

Bewustwording en kiezen

College Vista Nova: Bewustwording en kiezen – beter omgaan met waar je je zorgen om maakt

Stel je voor dat je een zachtaardige houding zou aannemen ten opzichte van alles wat je denkt, voelt en ervaart. Wat voor effect zou dat hebben? Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een methode die zich daarop richt, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het verwezenlijken van je dromen en doelen. In dit college maak je kennis met deze doeltreffende methode door middel van oefeningen die passen bij de ACT-methodiek.

Van werkdruk naar werkgeluk

College Vista Nova: Van werkdruk naar werkgeluk

Wanneer werkdruk en stress ontstaat, helpen de aanwijzingen van de methodiek Tijdsurfen je terug te keren naar kalmte, focus en werkgeluk. In dit college vertellen Yvonne von den Steinen en Richard Heijne je meer over deze methodiek.

Keuzestress – omgaan met dilemma’s

College Vista Nova: Keuzestress – omgaan met dilemma’s

Keuzestress is er in grote en kleine varianten. Heb je eigenlijk wel wat te kiezen of gaat het over meebewegen met wat er op je pad komt? Waarop baseer je je keuzes? Dit online college gaat in op deze essentiële vragen en spitsen toe op loopbaanvragen. Met welke beperkingen heb je te maken? En welke mogelijkheden zijn er?

Kernkwadranten: wat zeggen die over jou?

College Vista Nova: Kernkwadranten. Wat zeggen die over jou?

Kernkwadranten bieden op een eenvoudige manier inzicht in je kwaliteiten, valkuilen en allergieën. Maar hoe zat het ook alweer? Hoe bouw je je eigen kwadranten op, en vooral ook: wat kun je leren van je allergieën en hoe kun je omgaan met je valkuilen? Hoe kun je kernkwadranten gebruiken tijdens netwerk-, functionerings- en sollicitatiegesprekken. Of in coachgesprekken met cliënten. Bovenal leer je hoe je kernkwadranten kunt inzetten om de ander en jezelf beter te begrijpen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.