Antje Dekker • docent

Antje begon haar loopbaan als maatschappelijk werkster in een volksbuurt in Tilburg. Daar leerde ze wat achterstelling met mensen doet, en hoe ingesleten en vanzelfsprekend mechanismen van maatschappelijke uitsluiting zijn. Maar ook hoe veerkrachtig mensen juist in hele zware omstandigheden (kunnen) zijn en hoe subtiel verzet kan worden gepleegd tegen onderdrukking.  

De basis voor haar drijfveren in werk en leven is in deze baan gelegd. Die drijfveren zijn: benoemen en opheffen van ongelijkheid, doorbreken van patronen tussen hulpvragers en hulpgevers en oefenen in het aangaan van wederkerige relaties. Zelfreflectie en open staan voor de inbreng van de ander zijn daarbij voor haar onontbeerlijk. 

Antje is academisch opgeleid in de wijsbegeerte/taalfilosofie en in bedrijfswetenschappen/strategisch management. Ze verbindt brede intellectuele belangstelling met meer praktische inzichten en toepasbaarheid. Antje werkte in het veld van de maatschappelijke dienstverlening, jeugdhulpverlening, gemeentelijke overheid en waterschappen. De laatste 35 jaar als leidinggevende en (algemeen) directeur. Voor haar is de kern van leidinggeven dat medewerkers in staat worden gesteld hun werk met resultaat en plezier te doen. Dat betekent ook: duidelijk en eerlijk zijn over verwachtingen en kwaliteit, zowel naar medewerkers en samenleving als naar zichzelf. Integriteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn in haar werk altijd essentiële waardes geweest. 

Het is in de praktijk van elke loopbaancoach wenselijk dat mensen zich bewust zijn van de grondslag van hun eigen waarde-opvattingen

Als docent Ethiek legt Antje de nadruk op leren om kritisch na te denken over de eigen ethische opvattingen en over maatschappelijke normen. Waarden en normen zijn niet per definitie absoluut en altijd geldend; het is in de praktijk van elke loopbaancoach wenselijk dat mensen zich bewust zijn van de grondslag van hun eigen waarde-opvattingen. Het gaat haar dus om onderzoeken en bevragen van (vanzelfsprekende) opvattingen over waarden en normen.  

Antje woont in Eindhoven, komt uit een gezin van 5 kinderen en is trotse oma van 10 kleinkinderen. Naast docent is ze nu actief als vrijwilligster bij onder andere de Stadsakkers in Eindhoven en de Hovense Herenboeren. Ook is ze lid van de Rekenkamer Best en de Rekenkamer Waalre. 

Aad van der Werf • docent

Aad is een bevlogen adviseur voor arbeidsmarktvraagstukken. Als geen ander kent hij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en weet die op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren, te duiden en te delen. Als docent bij Vista Nova verzorgt Aad de masterclass Arbeidsmarkt, opleidingen en beroepen, waarin hij je inzicht geeft in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en ervoor zorgt dat je direct met deze trends en ontwikkelingen aan de slag kunt gaan.

Aad is werkzaam als zelfstandig adviseur en is gespecialiseerd in arbeidsmarktvraagstukken. Bij de gemeente Rotterdam werkt hij als strategisch arbeidsmarktadviseur en is naast deze rollen nauw betrokken bij het MBO-onderwijs. 

Aad heeft een lange carrière achter de rug in de wereld van uitzenden en detacheren. Na zijn studie Civiele Techniek maakte hij snel de overstap naar de commerciële kant van werk.  Ambitieus en gedreven als hij is, is hij tegelijkertijd altijd blijven studeren om zich mee te kunnen ontwikkelen met veranderende omstandigheden. 

De overstap naar het onderzoek en de beleidskant van het domein werk is een van mijn mooiste uit mijn carrière geweest

Aad heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om meer met onderzoek en de beleidskant van het domein werk aan de gang te gaan. Zelf vindt hij deze stap een van de mooiste in zijn carrière.

Vanuit zijn rol behandelt Aad vraagstukken rondom werk & inkomen en doet hij onderzoek naar de mogelijkheden van het effectief begeleiden van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt naar werk, zowel vanuit de bijstand, vanuit ander werk als vanuit het onderwijs.

De sterk veranderende arbeidsmarkt vraagt steeds meer wendbaarheid en flexibiliteit van iedereen. Leren ontwikkelen is hierin een belangrijk thema. Vanuit die achtergrond is Aad betrokken bij onderwijs en weet hij als geen ander aan welke opleidingsniveaus en vaardigheden de arbeidsmarkt behoefte heeft. Per arbeidsmarktsector heeft en geeft hij inzicht in die toekomstige behoefte en in hoe het onderwijs hieraan richting en invulling kan geven.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is het domein van Sociaal Ondernemen. Zijn doel is een slimmere en effectievere manier te vinden om (sociaal) ondernemers te ondersteunen bij het bieden van duurzaam werk aan mensen die daarin zelf obstakels ervaren. 

Jason Gawke • docent

Dr. Jason Gawke is gepromoveerd op het onderwerp ‘De Psychologie van Ondernemend Gedrag’ en is expert op het gebied van leren en ontwikkelen. Daarnaast is hij mede-oprichter en bedenker van WorkBoost. WorkBoost is een bekroonde methodiek en software-oplossing gericht op het activeren van leer- en ontwikkelgedrag. 

Als docent bij Vista Nova neemt hij je met open blik en creatieve werkvormen mee in de wondere wereld van de psychologie achter ondernemend gedrag van mensen en hoe deze concepten en theorie toegepast kunnen worden in de context van (loopbaan)coaching. 

 

Frank van der Mijn • docent

Frank is – naast docent – een actieve loopbaanprofessional en executive coach, waarbij hij vooral senior professionals en leiders bij organisaties begeleid, veelal in afstemming met HR en directie. Verder is hij opleider en supervisor bij andere organisaties en docent aan de Master Loopbaanmanagement van een universiteit. Voorheen speelde hij als manager professionalisering en opleider een centrale rol in de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij Adviesbureau Hoogendijk, die nu bij Vista Nova is ondergebracht.

Naast deze rollen is hij onder andere ook reisleider voor wandelreizen, koorleider van een vocaal ensemble en yogadocent. In academische zin is hij opgeleid tot bioloog en antropoloog en werkte hij enkele jaren in Indonesië, waar hij onderzoek deed naar duurzaam wetlandgebruik. Daarna was hij jaren verantwoordelijk voor de wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland. Na deze periode was hij toe aan een omslag en schoolde zichzelf om tot koordirigent en shiatsu-therapeut, later ook tot loopbaanprofessional en yogadocent.

Het ondersteunen van anderen in hun levens- en loopbaanpad vraagt om veel inlevingsvermogen, afstemming, levenservaring én professionaliteit

Frank beschouwt het begeleiden van anderen als een bijzondere opdracht met veel verantwoordelijkheid. Het ondersteunen van anderen in hun levens- en loopbaanpad vraagt veel inlevingsvermogen, afstemming, levenservaring én professionaliteit. Als coach ben je zelf het instrument. Alles wat hij meedraagt aan motivatie, ervaringen, gedachten, normen, waarden en overtuigingen werkt door in zijn manier van werken. Hierdoor brengt hij veel bewustzijn en kwaliteit mee in zijn rol als docent. Hij neemt meer dan 20 jaar werkervaring mee op het gebied van leven & werken. Waarbij hij allerlei rollen heeft gehad in het vakgebied. Naast coach en opleider was hij ook betrokken bij de opzet van een masteropleiding aan een universiteit, medeoprichter, hoofdredacteur van het vakblad LoopbaanVisie en toetsend mentor. Ook heeft hij verschillende accreditatiecommissies voorgezeten. Verder is hij meermaals van werkgebied veranderd, waardoor hij meerdere sectoren, organisaties en mensen heeft leren kennen. In zijn persoonlijk leven heeft hij veel doorstaan op het gebied van leven & dood, zo is hij 30 keer verhuisd en toch steeds weer thuisgekomen. Frank komt uit een gezin met vijf kinderen en heeft er zelf drie. Drijfveren van hem zijn: schoonheid, bewustzijn en kwaliteit. Schoonheid is er vanzelf: in de natuur, in kunst en in mensen. Bewustzijn ontstaat door jezelf en anderen vragen te stellen. Kwaliteit creëer je door je talenten in te zetten voor het goede. Zijn missie is het om deze drie elementen te combineren in het persoonlijke en werkzame leven van hemzelf en anderen. Zo ontstaat levenskunst.

Frank omschrijft zichzelf als: sensitief, intelligent en toegankelijk. Al deze kenmerken vormen zowel zijn kracht als zijn kwetsbaarheid.  Het vinden van de juiste balans hierin staat centraal in zijn leven.

Publicaties

Marly van Tuel • docent

Marly is een eerlijke en transparante arbeidsdeskundige met een achtergrond in ergotherapie. Haar kennis en ervaring als ergotherapeut komen goed van pas in haar trajecten als arbeidsdeskundige. Als docent wet- en regelgeving bij Vista Nova zorgt Marly ervoor dat zij de studenten geen droge kost voorschotelt. In plaats daarvan richt zij zich op datgene wat voor de studenten noodzakelijk is om te weten. Hierbij gebruikt zij heel veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Tien jaar lang werkte Marly in een revalidatiecentrum als ergotherapeut. Hier merkte zij dat werk een belangrijk deel uitmaakt van iemands leven. Daarop besloot zij de opleiding tot arbeidsdeskundige te volgen. Daarna werkte zij voor diverse werkgevers om in 2007 vervolgens voor zichzelf te beginnen.

Als arbeidsdeskundige adviseert Marly op het gebied van verzuim en re-integratie. Ze begeleidt regelmatig letselschadetrajecten. Ze onderzoekt of iemand zijn eigen werk nog kan doen, of het werk kan worden aangepast of dat er gezocht moet worden naar ander passend werk. Haar achtergrond als ergotherapeut komt hierbij vaak goed van pas. Het samen met mensen zoeken naar een passende oplossing en hen weer zelf de regie in handen geven zijn haar belangrijkste drijfveren.

Samen naar een passende oplossing

Sinds 2010 werkt Marly als docent wet- en regelgeving bij Vista Nova. En hoewel dit vaak gezien wordt als droge kost, weet Marly dit op een smeuïge en enthousiaste manier te brengen. Bij haar geen PowerPoint met alle wetten en regels, maar maatwerk. Door veel praktijkvoorbeelden te geven weet zij een brug te slaan tussen praktijk en theorie en ervaren de studenten hoe deze kennis een belangrijke rol speelt in hun werk.

Publicaties

  • Artikel in loopbaanvisie “Door samenwerken je dienstverlening verbeteren”
  • Interview in het tijdschrift voor ergotherapie “Een leven lang leren”

 

Lees ons interview met Marly

Inge van Erkel • docent en supervisor

Inge is een ondernemende loopbaancoach, vol energie en ideeën. Ze gelooft in ‘altijd blijven leren en in ontwikkeling blijven’. Inge houdt van humor en een beetje theater, want dat maakt leren een stuk makkelijker en leuker volgens haar. Ze vindt het belangrijk om het heft in eigen hand te nemen, te weten waar je staat en zelf te bepalen wat je volgende stap is. En dat is precies waar zij haar cliënten mee helpt. Als docent, supervisor en trainer bij Vista Nova reikt Inge studenten praktische tools aan, waarmee zij direct zelf aan de slag kunnen.

Na zelf een loopbaantraject gevolgd te hebben, viel het kwartje. Dit wilde Inge zelf ook zo doen. Ze besloot de opleiding tot loopbaanadviseur te volgen en in 2003 maakte zij de overstap vanuit het bedrijfsleven als werknemer naar haar eigen bedrijf als ondernemer.
Inge heeft ontzettend veel plezier in haar werk als loopbaanadviseur en straalt dat ook uit naar haar omgeving, maar vooral ook naar haar cliënten. Mensen die met haar werken, krijgen weer energie, worden enthousiast om uit te zoeken wat ze willen en hebben het lef om hun droom werkelijkheid te laten worden. Inge legt de nadruk op het volgen van je hart en het luisteren naar je intuïtie, want ‘als jij overtuigd bent van jezelf zullen anderen daar echt in meegaan en jou helpen je doelen te bereiken.’ Anderen helpen om weer een stap verder te komen is haar belangrijkste drijfveer.

Wie vraagt, krijgt antwoord en komt een stap verder

Binnen Vista Nova is Inge zowel docent, supervisor als trainer. Volgens Inge is geen enkele loopbaancoach of trainer hetzelfde. Daarom helpt ze de studenten graag om hun eigen kleur te ontdekken. Dit doet zij enerzijds door kennis en informatie te delen en anderzijds door praktisch te oefenen. Ze vindt het belangrijk om aan te sluiten op wat er speelt in de praktijk en zowel online als offline tools aan te reiken. Inge vindt de diversiteit van de studenten fantastisch en geniet ervan om hen te zien groeien in hun vak en in hun zelfvertrouwen.

Publicaties

  • Boek ‘@DeStudentcoach’
  • Boek ‘@DeDocentcoach’

 

Lees ons interview met Inge

Elsbeth Meijer • docent en supervisor

Elsbeth is een betrokken en resultaatgerichte coach voor loopbaanvragen. Ze helpt graag om mensen in beweging te brengen. Hierbij besteedt ze veel aandacht aan de kwaliteiten, waarden, onzekerheden en uitdagingen van haar cliënten. Als docent en supervisor bij Vista Nova werkt Elbeth graag vanuit het ‘Montessori-principe’. Ze begeleidt studenten op hun weg naar een zelfstandige loopbaancoach, die op zichzelf vertrouwt en zijn gereedschapskist steeds verder vult.

Na haar studie Rechten startte Elsbeth haar loopbaan als Management Trainee bij een groot verzekeringsbedrijf. Daar vervulde zij vervolgens verschillende functies. Toen zij zich als Coördinator Training en Ontwikkeling bezig ging houden met loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling, wist Elsbeth dat zij haar passie gevonden had. Ze volgde de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij VistaNova en gooide het roer om.

Inmiddels werkt Elsbeth nauw samen met meerdere bureaus en begeleidt zij haar eigen cliënten. Ze helpt mensen om het pad te bewandelen dat het beste bij hen past. Het in beweging brengen van mensen en hen vooruit helpen wanneer zij vast dreigen te lopen zijn haar belangrijkste drijfveren. Elsbeth is ervan overtuigd dat werken je weinig energie kost, mits je werkzaamheden doet die goed bij je persoonlijkheid passen. Sterker nog: volgens Elsbeth gééft het je dan juist energie!

Mijn persoonlijke aanpak met echte aandacht voor de kwaliteiten, waarden, onzekerheden en uitdagingen achter de mens kenmerkt mijn manier van werken

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Elsbeth studenten bij Vista Nova. Ze is betrokken, resultaatgericht en een vertrouwenwekkende gesprekspartner. Vanuit het Montessori-principe ‘leer mij om het zelf te doen’ begeleidt Elsbeth studenten tot zelfstandig loopbaancoach. Ze ziet dat studenten in het begin nog wat meer bevestiging vragen, maar gaandeweg steeds meer op zichzelf gaan vertrouwen. Elsbeth geniet van deze ontwikkelingen en vindt het inspirerend om vanaf de zijlijn mee te mogen kijken.

Lees ons interview met Elsbeth

Desiree Hintzen • docent en supervisor

Desiree is een sociale, doelgerichte en empathische coach op het vlak van loopbaanbegeleiding, outplacement en burn-outs. Als loopbaancoach gaat zij integer en respectvol te werk en streeft zij ernaar om het optimale in mensen naar boven te halen. Als iemand vervolgens het zelfvertrouwen heeft om zijn of haar loopbaan verder vorm te geven is haar missie geslaagd. Bij Vista Nova zet Desiree haar ervaringen als loopbaancoach in om praktische tips te geven. Met een gezonde dosis humor weet zij studenten keer op keer met een glimlach en een tevreden gevoel naar huis te laten gaan.

Desiree startte haar loopbaan als oncologieverpleegkundige in het Laurentius ziekenhuis. Na dit 13 jaar met veel plezier en passie gedaan te hebben, heeft zij de overstap gemaakt naar het vak Human Resource Development (HRD). Naast haar baan als HRD-adviseur en teamleider werkt zij als zelfstandig loopbaanadviseur en coach. Hiervoor heeft zij de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd bij VistaNova. Zelf de regie nemen over eigen leven en loopbaan, zelfstandigheid en werken met mensen zijn haar belangrijkste drijfveren.

Als loopbaancoach gaat Desiree integer en respectvol te werk. Door samen met haar cliënten de drijfveren en kwaliteiten in kaart te brengen, kunnen zij zelf overgaan tot actie en hun loopbaan verder vormgeven. Het geeft Desiree veel voldoening en plezier om mensen in dit proces te begeleiden en te ondersteunen.

Als een kandidaat met een positief gevoel weggaat en zelfvertrouwen heeft om zijn of haar loopbaan verder vorm te geven ben ik als loopbaancoach tevreden en blij!

Bij Vista Nova is Desiree docent en supervisor. Ze vindt het belangrijk om studenten vertrouwen te geven en zich veilig te laten voelen om te leren. Desiree creëert graag leermomenten, die inspelen op de wensen van de doelgroep. Hierbij zet zij haar eigen ervaringen als loopbaancoach en een flinke dosis humor in. Haar toegankelijkheid en laagdrempeligheid zorgen ervoor dat zij als docent en supervisor snel een vertrouwensband krijgt met de studenten. Desiree kan zich goed inleven in hun leefwereld en verdiept zich daar ook in. Het aansluiten bij wat een student nodig heeft, vindt zij het mooiste aan het docent- en supervisorschap.

 

 

Lees ons interview met Desiree

Agnes Brinkhof • docent en supervisor

Agnes is een betrokken coach en trainer voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Zij helpt haar coachees om belemmerende patronen te doorbreken, zodat zij met meer creativiteit en vrijheid kunnen kiezen om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Humor speelt een belangrijke rol in haar trajecten. Als supervisor en docent bij Vista Nova legt Agnes de nadruk op het persoonlijke proces. Ze houdt ervan om te zien hoe studenten van Vista Nova enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

Agnes startte haar loopbaan als maatschappelijk werkster. De breedheid en de diepte van haar ervaringen als maatschappelijk werkster vormen nog steeds de basis voor haar werk. Na een sabbatical in Bhutan startte Agnes in 2000 haar eigen bedrijf. Als coach ligt het accent op het begeleiden van mensen met loopbaan- en leiderschapsvragen. De persoonlijke en maatschappelijke zoektocht van mensen door leven en werk is haar grootste drijfveer.

Volgens Agnes begint beweging bij stilstaan, ervaren wat er is en daar geen oordeel over hebben. Als coach helpt Agnes mensen om met humor te laten kijken naar hun eigen levensverhaal en daar een nieuw licht op te werpen. Als begeleider van dit proces gaat Agnes de diepte in en heeft zij oog voor de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven.

De rode draad in mijn werk is mijn liefde voor het vergroten en verdiepen van eigenheid en professionaliteit. Zowel bij mensen individueel als in organisaties

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Agnes studenten bij Vista Nova. Studenten waarderen vooral haar rust, aandacht en humor waarmee zij trainingen geeft. In eenvoudige taal legt zij uit hoe studenten met de methodieken kunnen werken. In haar trainingen geeft zij veel praktijkvoorbeelden en leert zij hoe je als coach je eigen instrument bent. Omdat het als coach cruciaal is om jezelf goed te kennen, heeft zij veel oog voor het persoonlijke proces. Ze moedigt studenten aan om ervarend te leren en de methodieken te doorleven. Agnes geeft veel feedback, nodigt uit tot experimenteren en houdt de vaart erin. Ze haalt veel energie uit het overdragen van kennis en houdt ervan om te zien hoe studenten enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

 

 

Lees ons interview met Agnes

Edith Houben • docent en supervisor

Edith staat bekend als een bevlogen loopbaancoach, die oprecht betrokken is en werkt vanuit respect. Ze helpt professionals bij het maken van keuzes waar lef voor nodig is. Bewustwording van gedrag, focus en communicatie zijn volgens Edith belangrijke sleutels tot succes. Als docent, trainer en supervisor bij Vista Nova is Edith vooral praktijkgericht. De kennis van het Koersonderzoek vertaalt zij graag naar een praktische uitvoering. Met haar creativiteit visualiseert zij processen en brengt zij de studenten nóg meer bewustwording bij, ‘want zonder bewustwording geen keuze’.

Na ruim 20 jaar ervaring in adviserende en leidinggevende functies op het gebied van werving en selectie, financiën en opleidingen weet Edith als geen ander hoe belangrijk het is om op de juiste werkplek terecht te komen. Ze heeft veel ervaring met complexe mobiliteitstrajecten in de rol van coach, trainer, mobiliteitsadviseur en adviseur duurzame inzetbaarheid.

Edith is al haar hele leven geïnteresseerd in waarom mensen doen wat zij doen en wat hen motiveert en inspireert. Ze is ervan overtuigd dat inzicht in waarden, bewustwording van gedrag, focus en het maken van bewuste keuzes cruciaal zijn voor meer plezier in werk en leven. Ze staat bekend als bevlogen in haar vak en zorgt voor rust en enthousiasme. In haar coaching legt zij de nadruk op het verkrijgen van inzicht, overzicht en uitzicht. Edith stimuleert om uit de comfortzone te stappen, keuzes te maken en daadwerkelijk over te gaan tot actie.

Ik geloof in de eindeloze mogelijkheden van elk mens. Ieder heeft zijn eigen kracht en kwaliteiten. We kunnen vaak veel meer dan we denken

In haar rol als docent, trainer en supervisor begeleidt Edith studenten bij Vista Nova. Ze is oprecht, creatief en enthousiast. Bij de studenten legt zij de nadruk op de praktische uitvoering en wil altijd ergens naartoe werken. Ze besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan hoe studenten de vertaalslag kunnen maken van wat de cliënt wil naar de arbeidsmarkt. Edith vindt het verder ontzettend leuk om in te spelen op wat de groep nodig heeft en hen maximaal te betrekken. Hierin spelen creativiteit en bewustwording een belangrijke rol.

Publicaties

  • Loopbaanvisie april 2020
  • Kennis & Kunde: van te druk naar nieuw werkgeluk

 

Lees ons interview met Edith

Marcella van Doorn • docent en supervisor

Marcella is een enthousiaste en doortastende loopbaancoach. Ze stimuleert haar cliënten om acties te ondernemen en open te staan om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor zij steeds verder uit hun comfortzone kunnen kruipen. Bij Vista Nova is Marcella docent coachingsvaardigheden. Haar lessen kenmerken zich door interactieve opdrachten, waarbij Marcella continu oog heeft voor de praktijk.

Lange tijd deed Marcella vooral wat verstandig was. Na haar studie rolde ze van de ene goede baan in de andere. Totdat zij zich gevangen voelde in de gouden kooi van haar werk. Toen pas vroeg zij zich af wat zij nou eigenlijk zelf wilde. Op 41-jarige leeftijd besloot Marcella het roer om te gooien en loopbaancoach te worden.

In haar coachpraktijk ontmoet Marcella veel mensen die ander werk willen, maar nog niet precies weten wat dat dan moet zijn. Haar ervaring is dat veel mensen werk doen waar zij ingerold zijn. Met behulp van het Koersonderzoek helpt Marcella haar cliënten om een antwoord te vinden op wat zij nou écht willen. Andere mensen in beweging krijgen en stimuleren om werk te vinden dat écht bij hen past zijn haar belangrijkste drijfveren.

Als loopbaancoach zorg ik voor helderheid, focus en energie. Ik stimuleer mijn cliënten om acties te ondernemen, waardoor zij steeds iets verder uit hun comfortzone komen

Als docent bij Vista Nova brengt Marcella de studenten coachingsvaardigheden bij. Ze vindt het belangrijk om altijd eerst een goede ‘check-in’ te doen met de studenten, zodat zij eerst even kunnen landen. Pas dan duikt zij de inhoud in met afwisselende en interactieve opdrachten, die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Marcella zet haar ervaring als loopbaancoach graag in om de studenten concrete en direct toepasbare tips te geven.

Publicaties:

  • E-book: Slimmer omgaan met jouw energieslurpers! Een eerste praktische opdracht om werk te creëren dat bij je past.

 

Lees het interview met Marcella.

Maria van de Ven • docent en supervisor

Maria is een energieke loopbaancoach, die niet snel oordeelt en niets te gek vindt. Ze gelooft in bezieling en in de vitale levenskracht, die in elk mens zit. Maria is ervan overtuigd dat je leven écht zin krijgt als je werkt vanuit bezieling. Ze daagt haar cliënten graag uit om het beste uit zichzelf te halen. Maria is als docent en supervisor betrokken bij Vista Nova. Het geeft haar enorm veel voldoening om haar kennis en ervaring te delen en door te geven. 

Lange tijd trainde Maria managers van PostNL en verzorgde zij teamtrainingen voor verschillende organisaties. Daarnaast werkte ze een tijd als docent, trainer en coördinator bij een opleidingsinstituut voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. In al deze banen werkte Maria vooral op wilskracht. Tot het moment kwam dat het haar niet meer lukte om alle ballen in de lucht te houden. Ze besloot het roer om te gooien en haar eigen onderneming te starten. Haar verlangen om te werken vanuit diepere waarden, kreeg toen de ruimte.

Als loopbaancoach schept Maria een veilige omgeving. Ze gaat op zoek naar de vitale kracht van haar cliënten en confronteert hen op een liefdevolle manier met wat zij ziet. Ze stelt vragen, die mensen aanzetten tot zelfreflectie. Ze weet haar cliënten te inspireren en uit te dagen om een volgende stap te zetten en hun dromen waar te maken. Het thema groei is haar belangrijkste drijfveer.

In mijn werk spreek ik de levenskracht aan van mensen. Ik daag hen uit om het beste uit zichzelf te halen

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Maria studenten bij Vista Nova. Het mooiste aan het docentschap vindt zij dat alle studenten ontzettend gemotiveerd en leergierig zijn. Volgens Maria zijn het stuk voor stuk mensen, die heel bewust een stap in hun leven hebben gezet om van koers te veranderen. Maria geeft haar kennis en ervaring maar al te graag door om de studenten verder te helpen in hun ontwikkeling als loopbaanadviseur.

 

 Lees ons interview met Maria

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.