Mary van Mourik
Mary van Mourik

Sinds 2005 heb ik het leukste vak dat er is: loopbaan- en stresscoach.


Voor het zover kwam heb ik een aantal andere dingen gedaan. Ik studeerde af als orthopedagoog en werkte met moeilijk lerende kinderen. Daarna heb ik ruim 10 jaar in de arbeidsbemiddeling en werving & selectie voor hoger opgeleiden gewerkt. Tot ik een burnout kreeg in 2000. De weg van herstel was er een van zoeken en herhaaldelijk vallen en opstaan. Van leren voelen en naar mezelf luisteren. De weg van hoofd naar hart.


In 2004 volgde ik bij  Bureau Hoogendijk de opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur en specialiseerde ik mij bij het CSR Centrum in diagnostiek en behandeling van chronische stress. Sinds 2011 werk ik daarbij ook met biofeedback en blijf mij continue bijscholen op mijn vakgebied.


Mijn specialisatie is klanten die dreigen uit te vallen, of al zijn uitgevallen, met burnoutgerelateerde klachten. Zingevings- en loopbaanvragen zijn dan vaak aan de orde. Het geeft me veel voldoening er aan bij te dragen dat mensen weer in contact staan met hun eigenheid, hun gevoel en eigen wil. Zodat ze keuzes kunnen maken die voor hen energiegevend en kloppend zijn. En natuurlijk ondersteun ik mijn klanten om de daadwerkelijke loopbaanstap te maken en begeleid ze waar nodig nog een poosje in hun nieuwe baan. 


Sinds mei 2014 ben ik als supervisor verbonden aan VistaNova. Ik vind het bijzonder inspirerend om collega’s in spé te begeleiden in hun studietraject en deel met plezier mijn kennis, ervaring én mijn enthousiasme voor het vak. 


www.maryvanmourik.nl


Regio Midden

« Terug naar medewerkers