Karen Meulenkamp • supervisor

Karen is een nieuwsgierig, enthousiast en stimulerend ingestelde coach. Ze stimuleert cliënten te verkennen wat hen drijft, nieuwsgierig te zijn naar kwetsbaarheden en te denken in mogelijkheden. Voor haar geldt dat door het opzoeken, ervaren en voelen van je eigen unieke kracht je in staat bent om keuzes te maken die bij je passen. En zo te komen tot meer plezier in je werk en in je leven. 

Zo kreeg ook haar loopbaan steeds concretere vormen. “Door mensen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling, leerde ik ook mijn eigen kracht kennen. En daarmee ben ik geworden wie ik nu ben: adviseur leiderschapsontwikkeling en loopbaancoach voor mensen die zoekende zijn of meer uit hun talent willen halen”. 

Ervaren en voelen van je eigen unieke kracht, stelt je in staat om keuzes te maken die bij je passen

Karen volgde een opleiding aan de Hogere Hotelschool en ze werkte een aantal jaren in een directiefunctie in het hotelwezen. Ze verliet de horeca om als studieadviseur MBA te gaan werken bij een Business School. Hier begon haar affiniteit met het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Middels een aantal opleidingen • o.a. NLP, RDA-certificering en later de beroepsopleiding bij Vista Nova • heeft ze nu haar eigen loopbaanadviespraktijk en is ze daarnaast werkzaam als adviseur leiderschapsontwikkeling en mentoraat bij Comenius Leergangen.

In haar rol als supervisor bij Vista Nova begeleidt Karen studenten gedurende de opleiding, waarbij ze ondersteuning biedt bij het Koersonderzoek. Karen vindt het belangrijk om aandacht te geven aan de leerdoelen van de student en stelt de persoonlijke reflectie en leerervaring steeds centraal. 

Maaike Droog • supervisor

Maaike is een energieke en doelgerichte coach. Ze stimuleert cliënten in zichzelf te geloven, te ontdekken wat ze willen en de regie in eigen handen te nemen. Als supervisor bij Vista Nova begeleidt ze studenten met mildheid en geduld in hun groeiproces. Ze laat mensen graag zien dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken.

Het loopbaanvak rolde Maaike twintig jaar geleden in toen zij na de Hotelschool en een lerarenopleiding Frans een baan vond als intercedent. Na acht jaar in loondienst merkte zij dat de balans tussen werk en privé niet goed was en koos zij ervoor een eigen praktijk te starten. Momenteel werkt zij als senior loopbaancoach bij Staatvandienst, waar ze medewerkers begeleidt in outplacement-, re-integratie-, ontwikkeladvies- en loopbaantrajecten. Haar brede achtergrond als loopbaancoach, life coach en mindfulnesstrainer helpen haar om cliënten en studenten passende begeleiding te bieden.

Graag begeleid ik je in het proces van luisteren naar je gevoel, je innerlijk weten en onderbewustzijn – even stilstaan om daarna je eigen pad te vervolgen.

Maaike werkt in haar begeleiding graag met de metafoor van het zuurstofmasker. Ze gelooft dat je net zoals in het vliegtuig eerst zelf het masker op moet zetten voordat je een ander kunt helpen. Wat heb jij nodig om je goed te voelen? Durf je eerlijk naar jezelf te zijn? Ze begeleidt in dit proces om helderheid te krijgen en je eigen pad te kiezen. Ze helpt studenten groeien in hun eigen proces, omgaan met hun innerlijke criticus en zichzelf als instrument te zien.

Simone Melchers • supervisor

Simone is een open en resultaatgerichte loopbaancoach. Ze richt zich vooral op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, maar begeleidt ook outplacementtrajecten. Samen met haar cliënten gaat zij steeds op zoek naar een nieuw perspectief. Als supervisor bij Vista Nova is Simone erg betrokken bij het leerproces van de student. Ze heeft een praktische manier van werken en is to-the-point, maar ze vindt het belangrijk dat de begeleiding op een laagdrempelige en positieve manier plaatsvindt.

Na haar studie Personeel en Arbeid werkte Simone jaren in de uitzendbranche. Eerst als intercedent, later als HR-adviseur. Daar had zij een luisterend oor voor zowel de werkzoekenden als voor de opdrachtgevers. Op zoek gaan naar een match en een perspectief bieden aan mensen, gaven haar veel voldoening. Sinds 2011 begeleidt Simone mensen vanuit haar eigen praktijk in en naar werk.

Als loopbaancoach legt Simone de nadruk op beweging, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Volgens Simone ontstaat mentale beweging door bewustwording van eigen talent. En door fysieke beweging voel je dat er kracht en energie ontstaat. Hierdoor ontstaat er vertrouwen, ruimte om te zaaien en te oogsten en op zoek te gaan naar een nieuw perspectief. Vrijheid, zelfstandigheid en creativiteit zijn haar belangrijkste drijfveren.

Ga maar op weg! Je zult ontdekken dat je speelveld nog zoveel groter is dan je had gedacht en dat de verrassing rondom het nieuwe perspectief geweldig is

In haar rol als supervisor begeleidt Simone studenten bij Vista Nova. Ze vindt het belangrijk om betrokken te zijn bij het leerproces van de studenten. Dit doet zij door goed te luisteren naar het verhaal, de rode draad eruit te halen en de leervraag scherp te krijgen. Simone is praktisch, resultaatgericht en zorgt ook voor een positieve leeromgeving voor de studenten.

 

Lees het interview met Simone.

Mary van Mourik • supervisor

Mary is een positief ingestelde loopbaan- en stresscoach, die altijd zoekt naar mogelijkheden zonder belemmeringen te bagatelliseren. Ze richt zich voornamelijk op mensen met burn-out gerelateerde klachten, die dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn. Fysiek herstel is altijd de eerste stap. Daarna volgen zingevings- en loopbaanvragen. Als supervisor bij Vista Nova prikkelt Mary de studenten graag om naar hun eigen gedrag en patronen te kijken. Met veel plezier en enthousiasme zet ze haar eigen kennis en ervaring in om studenten te begeleiden naar het vak van loopbaanadviseur.

Afgestudeerd als orthopedagoog begon Mary haar loopbaan met de begeleiding van moeilijk lerende kinderen. Daarna werkte zij tien jaar lang in de arbeidsbemiddeling en werving en selectie voor hoger opgeleiden. Na een burn-out in 2000 besloot Mary het roer om te gooien. Ze besloot om niet meer alleen te leven vanuit haar hoofd, maar vooral vanuit haar hart. Ze volgde de opleiding tot loopbaanadviseur en specialiseerde zich daarnaast in de diagnostiek en behandeling van chronische stress.

Als loopbaan- en stresscoach helpt Mary vooral mensen met een (dreigende) burn-out. Het geeft haar veel voldoening om eraan bij te dragen dat haar klanten weer in contact staan met zichzelf, hun gevoel en hun eigen wil. Zo kunnen mensen keuzes maken, die hen energie geven en bij hen passen. Natuurlijk ondersteunt Mary haar klanten ook om de daadwerkelijke loopbaanstap te maken en waar nodig begeleidt ze hen ook nog een tijdje in hun nieuwe baan.

De reis van je hoofd naar je hart kan even duren, maar is zeer de moeite waard!

In haar rol als supervisor begeleidt Mary studenten bij Vista Nova. Ze heeft een positieve insteek, is bemoedigend en helpt de studenten om naar hun eigen gedrag en patronen te kijken. Mary geeft vaak voorbeelden uit te praktijk en verweeft hierin ook haar expertise op het vlak van stress en burn-out klachten. Ze vindt het inspirerend om collega’s in spé te begeleiden in hun studietraject en deelt met plezier haar kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak.

Lees het interview met Mary.

Diana Fasol • supervisor

Diana is een resultaat gerichte en toegankelijke loopbaancoach. Ze gelooft dat succes voortkomt uit bezieling, doen waar je goed in bent en vooral waar je voldoening uithaalt. Diana denkt in mogelijkheden en maakt mensen graag bewust van hun eigen kracht en talent. Als supervisor bij Vista Nova gaat zij met een open blik en een gezonde dosis humor graag op zoek naar de vraag achter de vraag. Diana legt de focus op persoonlijke ontwikkeling. Ze vindt het inspirerend om haar kennis en ervaring te delen met enthousiaste studenten.

Diana heeft ruim 24 jaar ervaring als HR-professional in verschillende rollen en functies. In 2012 zette zij samen met haar compagnon het bureau Strömberg & Fasol op, waarvan het ultieme doel is dat cliënten trots zijn op zichzelf en hun werkgever en daardoor sneller betere resultaten halen.

In haar werk als loopbaancoach en adviseur denkt Diana vooral in mogelijkheden. Ze maakt mensen graag bewust van hun eigen kracht en talent. Haar werkterrein is breed, maar laat zich in drie woorden samenvatten: mens, werk en organisatie. De mens staat voorop, het werk en de organisatie zijn het waardevolle systeem om de mens te laten schitteren. Volgens Diana ontstaat er op deze manier een synergie: een win-win situatie voor werkgever én medewerker. Anderen begeleiden en iets voor een ander kunnen betekenen zijn haar belangrijkste drijfveren.

Wie trots is op zichzelf en op zijn werkgever, haalt sneller betere resultaten

In haar rol als supervisor bij Vista Nova zet Diana haar brede kennis en ervaring graag in om het prachtige vak van loopbaanadviseur over te brengen op studenten. Dit doet zij op een persoonlijke en pragmatische manier. Diana kijkt vooral wat de studenten nodig hebben en zet de ontwikkelvraag centraal. Ze is mensgericht, betrokken en gericht op professionaliteit.

 

Lees ons interview met Diana

Inge van Erkel • docent en supervisor

Inge is een ondernemende loopbaancoach, vol energie en ideeën. Ze gelooft in ‘altijd blijven leren en in ontwikkeling blijven’. Inge houdt van humor en een beetje theater, want dat maakt leren een stuk makkelijker en leuker volgens haar. Ze vindt het belangrijk om het heft in eigen hand te nemen, te weten waar je staat en zelf te bepalen wat je volgende stap is. En dat is precies waar zij haar cliënten mee helpt. Als docent, supervisor en trainer bij Vista Nova reikt Inge studenten praktische tools aan, waarmee zij direct zelf aan de slag kunnen.

Na zelf een loopbaantraject gevolgd te hebben, viel het kwartje. Dit wilde Inge zelf ook zo doen. Ze besloot de opleiding tot loopbaanadviseur te volgen en in 2003 maakte zij de overstap vanuit het bedrijfsleven als werknemer naar haar eigen bedrijf als ondernemer.
Inge heeft ontzettend veel plezier in haar werk als loopbaanadviseur en straalt dat ook uit naar haar omgeving, maar vooral ook naar haar cliënten. Mensen die met haar werken, krijgen weer energie, worden enthousiast om uit te zoeken wat ze willen en hebben het lef om hun droom werkelijkheid te laten worden. Inge legt de nadruk op het volgen van je hart en het luisteren naar je intuïtie, want ‘als jij overtuigd bent van jezelf zullen anderen daar echt in meegaan en jou helpen je doelen te bereiken.’ Anderen helpen om weer een stap verder te komen is haar belangrijkste drijfveer.

Wie vraagt, krijgt antwoord en komt een stap verder

Binnen Vista Nova is Inge zowel docent, supervisor als trainer. Volgens Inge is geen enkele loopbaancoach of trainer hetzelfde. Daarom helpt ze de studenten graag om hun eigen kleur te ontdekken. Dit doet zij enerzijds door kennis en informatie te delen en anderzijds door praktisch te oefenen. Ze vindt het belangrijk om aan te sluiten op wat er speelt in de praktijk en zowel online als offline tools aan te reiken. Inge vindt de diversiteit van de studenten fantastisch en geniet ervan om hen te zien groeien in hun vak en in hun zelfvertrouwen.

Publicaties

  • Boek ‘@DeStudentcoach’
  • Boek ‘@DeDocentcoach’

 

Lees ons interview met Inge

Jacqueline van Dijck • supervisor

Jacqueline is een open en gepassioneerde loopbaancoach. De rode draad in haar coachingscarrière is het ontwikkelen van talenten, leiderschap en het ontdekken van iemands passie. Ze zet aan tot ontplooiing van iemands talenten en helpt haar cliënten om hun obstakels te overwinnen. Als docent bij Vista Nova legt Jacqueline de nadruk op zingeving en vitaliteit binnen het loopbaanvak.

De achtergrond van Jacqueline ligt in de financiële wereld. Op jonge leeftijd besloot ze datgene te doen waar zij goed is was, maar ze vergat volledig dat het ook belangrijk is om te doen waar je blij van wordt. In 2009 besloot ze om van koers te veranderen. Ze sprong in het diepe, liet zich omscholen bij VistaNova en startte als zelfstandig loopbaancoach.

Als loopbaancoach stelt Jacqueline zich open op. Haar werkwijze is persoonlijk en oplossingsgericht. Ze is enorm gefascineerd door het gedrag van mensen: wat gebeurt er nu echt diep van binnen? Wat drijft iemand? Volgens Jacqueline is ieder mens uniek, maar kent niet iedereen zijn eigen talenten, drijfveren, ontwikkelpunten en passies. Soms is daar hulp bij nodig en bij deze zoektocht levert zij graag een bijdrage. Samen met haar cliënten gaat zij op zoek naar de talenten en helpt zij om belemmerende gedachten te doorbreken. Zo worden transformaties mogelijk met persoonlijke en professionele groei tot gevolg.

De rode draad binnen mijn vak als coach en trainer is ontwikkeling van talenten, persoonlijk leiderschap en het ontdekken van iemands passie

In haar rol als docent bij Vista Nova begeleidt Jacqueline studenten. Ze is een gepassioneerde en bevlogen docent, die zelf in de afgelopen 10 jaar besloten heeft om het roer om te gooien. Hier is zij nog elke dag dankbaar voor. Jacqueline is breed opgeleid op het gebied van loopbaanontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Ze laat studenten maar al te graag kennismaken met haar favoriete onderdeel: zingeving en vitaliteit binnen het loopbaanvak.

 

Lees ons interview met Jacqueline.

Elsbeth van de Ven • supervisor

Elsbeth werkt met hart en ziel als loopbaanadviseur, coach, re-integratieadviseur en vertrouwenspersoon. Ze gaat op zoek naar wat er past bij de eigenheid en persoonlijkheid van haar cliënten. Ze zorgt voor kleine en haalbare stapjes, zodat haar cliënten op een ontspannen manier keuzes kunnen maken waar zij écht achter staan. Als supervisor bij Vista Nova zet zij haar ruime ervaring als loopbaanadviseur in. Ze stimuleert studenten om te leren van eigen ervaringen en met plezier en vertrouwen het vak van loopbaanadviseur uit te oefenen.

Op haar 25e startte Elsbeth als teamleider bij een zorginstelling. Een goede leerschool, maar ze wilde graag nóg meer kunnen betekenen voor anderen in hun werkomgeving. Daarom stapte zij over op de functie van jobcoach. In 2000 startte ze samen met een compagnon een eigen re-integratiebedrijf. Ze ontwikkelde zich daar van re-integratieadviseur en coach tot manager en leidinggevende. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon: ze miste het rechtstreekse contact met de cliënten zelf. Op dit moment werkt Elsbeth als zelfstandig loopbaanadviseur, coach, re-integratieadviseur en vertrouwenspersoon.

Haar lange ervaring in de zorg en re-integratie hebben Elsbeth geleerd dat haar betrokkenheid, empathie en onderzoekende vermogen mensen in beweging zet. Ze gelooft vooral in het stimuleren van zelfstandigheid en autonomie. Als loopbaanadviseur en coach ‘puzzelt’ Elsbeth samen met haar cliënten. Ze zoekt naar wat past bij hun eigenheid en persoonlijkheid.

Voor een passende aanpak heb ik door de jaren heen mijn eigen gereedschapskist ontwikkeld. Ik durf zo nodig voor een onconventionele, creatieve aanpak te kiezen

Als supervisor bij Vista Nova begeleidt Elsbeth studenten op hun weg naar loopbaanadviseur. Met veel betrokkenheid en vanuit haar ruime ervaring in het vak stimuleert zij studenten om te leren van eigen ervaringen. Zodat zij professioneel en met plezier en vertrouwen het vak van loopbaanadviseur kunnen uitoefenen. Het leukste aan het supervisorschap vindt Elsbeth het samen ontdekken. Ze is ervan overtuigd dat wanneer je je durft te richten op het contact en het proces, de loopbaanvraag sneller en op een plezierige manier beantwoord wordt.

 

Lees het interview met Elsbeth.

Elsbeth Meijer • docent en supervisor

Elsbeth is een betrokken en resultaatgerichte coach voor loopbaanvragen. Ze helpt graag om mensen in beweging te brengen. Hierbij besteedt ze veel aandacht aan de kwaliteiten, waarden, onzekerheden en uitdagingen van haar cliënten. Als docent en supervisor bij Vista Nova werkt Elbeth graag vanuit het ‘Montessori-principe’. Ze begeleidt studenten op hun weg naar een zelfstandige loopbaancoach, die op zichzelf vertrouwt en zijn gereedschapskist steeds verder vult.

Na haar studie Rechten startte Elsbeth haar loopbaan als Management Trainee bij een groot verzekeringsbedrijf. Daar vervulde zij vervolgens verschillende functies. Toen zij zich als Coördinator Training en Ontwikkeling bezig ging houden met loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling, wist Elsbeth dat zij haar passie gevonden had. Ze volgde de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij VistaNova en gooide het roer om.

Inmiddels werkt Elsbeth nauw samen met meerdere bureaus en begeleidt zij haar eigen cliënten. Ze helpt mensen om het pad te bewandelen dat het beste bij hen past. Het in beweging brengen van mensen en hen vooruit helpen wanneer zij vast dreigen te lopen zijn haar belangrijkste drijfveren. Elsbeth is ervan overtuigd dat werken je weinig energie kost, mits je werkzaamheden doet die goed bij je persoonlijkheid passen. Sterker nog: volgens Elsbeth gééft het je dan juist energie!

Mijn persoonlijke aanpak met echte aandacht voor de kwaliteiten, waarden, onzekerheden en uitdagingen achter de mens kenmerkt mijn manier van werken

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Elsbeth studenten bij Vista Nova. Ze is betrokken, resultaatgericht en een vertrouwenwekkende gesprekspartner. Vanuit het Montessori-principe ‘leer mij om het zelf te doen’ begeleidt Elsbeth studenten tot zelfstandig loopbaancoach. Ze ziet dat studenten in het begin nog wat meer bevestiging vragen, maar gaandeweg steeds meer op zichzelf gaan vertrouwen. Elsbeth geniet van deze ontwikkelingen en vindt het inspirerend om vanaf de zijlijn mee te mogen kijken.

Lees ons interview met Elsbeth

Desiree Hintzen • docent en supervisor

Desiree is een sociale, doelgerichte en empathische coach op het vlak van loopbaanbegeleiding, outplacement en burn-outs. Als loopbaancoach gaat zij integer en respectvol te werk en streeft zij ernaar om het optimale in mensen naar boven te halen. Als iemand vervolgens het zelfvertrouwen heeft om zijn of haar loopbaan verder vorm te geven is haar missie geslaagd. Bij Vista Nova zet Desiree haar ervaringen als loopbaancoach in om praktische tips te geven. Met een gezonde dosis humor weet zij studenten keer op keer met een glimlach en een tevreden gevoel naar huis te laten gaan.

Desiree startte haar loopbaan als oncologieverpleegkundige in het Laurentius ziekenhuis. Na dit 13 jaar met veel plezier en passie gedaan te hebben, heeft zij de overstap gemaakt naar het vak Human Resource Development (HRD). Naast haar baan als HRD-adviseur en teamleider werkt zij als zelfstandig loopbaanadviseur en coach. Hiervoor heeft zij de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd bij VistaNova. Zelf de regie nemen over eigen leven en loopbaan, zelfstandigheid en werken met mensen zijn haar belangrijkste drijfveren.

Als loopbaancoach gaat Desiree integer en respectvol te werk. Door samen met haar cliënten de drijfveren en kwaliteiten in kaart te brengen, kunnen zij zelf overgaan tot actie en hun loopbaan verder vormgeven. Het geeft Desiree veel voldoening en plezier om mensen in dit proces te begeleiden en te ondersteunen.

Als een kandidaat met een positief gevoel weggaat en zelfvertrouwen heeft om zijn of haar loopbaan verder vorm te geven ben ik als loopbaancoach tevreden en blij!

Bij Vista Nova is Desiree docent en supervisor. Ze vindt het belangrijk om studenten vertrouwen te geven en zich veilig te laten voelen om te leren. Desiree creëert graag leermomenten, die inspelen op de wensen van de doelgroep. Hierbij zet zij haar eigen ervaringen als loopbaancoach en een flinke dosis humor in. Haar toegankelijkheid en laagdrempeligheid zorgen ervoor dat zij als docent en supervisor snel een vertrouwensband krijgt met de studenten. Desiree kan zich goed inleven in hun leefwereld en verdiept zich daar ook in. Het aansluiten bij wat een student nodig heeft, vindt zij het mooiste aan het docent- en supervisorschap.

 

 

Lees ons interview met Desiree

Agnes Brinkhof • docent en supervisor

Agnes is een betrokken coach en trainer voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Zij helpt haar coachees om belemmerende patronen te doorbreken, zodat zij met meer creativiteit en vrijheid kunnen kiezen om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Humor speelt een belangrijke rol in haar trajecten. Als supervisor en docent bij Vista Nova legt Agnes de nadruk op het persoonlijke proces. Ze houdt ervan om te zien hoe studenten van Vista Nova enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

Agnes startte haar loopbaan als maatschappelijk werkster. De breedheid en de diepte van haar ervaringen als maatschappelijk werkster vormen nog steeds de basis voor haar werk. Na een sabbatical in Bhutan startte Agnes in 2000 haar eigen bedrijf. Als coach ligt het accent op het begeleiden van mensen met loopbaan- en leiderschapsvragen. De persoonlijke en maatschappelijke zoektocht van mensen door leven en werk is haar grootste drijfveer.

Volgens Agnes begint beweging bij stilstaan, ervaren wat er is en daar geen oordeel over hebben. Als coach helpt Agnes mensen om met humor te laten kijken naar hun eigen levensverhaal en daar een nieuw licht op te werpen. Als begeleider van dit proces gaat Agnes de diepte in en heeft zij oog voor de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven.

De rode draad in mijn werk is mijn liefde voor het vergroten en verdiepen van eigenheid en professionaliteit. Zowel bij mensen individueel als in organisaties

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Agnes studenten bij Vista Nova. Studenten waarderen vooral haar rust, aandacht en humor waarmee zij trainingen geeft. In eenvoudige taal legt zij uit hoe studenten met de methodieken kunnen werken. In haar trainingen geeft zij veel praktijkvoorbeelden en leert zij hoe je als coach je eigen instrument bent. Omdat het als coach cruciaal is om jezelf goed te kennen, heeft zij veel oog voor het persoonlijke proces. Ze moedigt studenten aan om ervarend te leren en de methodieken te doorleven. Agnes geeft veel feedback, nodigt uit tot experimenteren en houdt de vaart erin. Ze haalt veel energie uit het overdragen van kennis en houdt ervan om te zien hoe studenten enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

 

 

Lees ons interview met Agnes

Anezka van de Weg • supervisor

Anezka is een betrokken en empatische coach voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze is een echte verbinder en innovator. Haar werkstijl kenmerkt zich door een combinatie van zakelijk inzicht, inspiratie en empathie om mensen vanuit een bewuste keuze in beweging te brengen. Als supervisor bij Vista Nova helpt zij studenten om te ontdekken wie zij zijn als coach en om hun eigen profiel te ontwikkelen. Anezka vindt het supervisorschap ‘een prachtig traject van samen ontdekken, delen, kritische vragen stellen en uiteindelijk de ontwikkeling tot loopbaancoach.’

Na haar studie Cultuur, Organisatie & Management heeft Anezka in de zakelijke dienstverlening, het onderwijs en de zorg diverse leidinggevende en adviserende functies gehad. Toen zij op een kruispunt in haar leven kwam te staan, kreeg zij de tip van haar interne loopbaanadviseur om tijdelijk in haar team in te vallen. Dit bleek een schot in de roos. Anezka vond het vak zó geweldig dat zij besloot om de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur te volgen. Inmiddels werkt zij alweer vier jaar vanuit haar eigen praktijk.  

Anezka betekent zuiver. En dat is iets wat haar zowel privé als in haar werk kenmerkt. Als coach biedt zij nieuwe perspectieven, waardoor inzicht en bewustwording ontstaan. Met rust en humor zet Anezka mensen in hun kracht in tijden van verandering. Zo ontstaat er ruimte voor het maken van keuzes en het ontwikkelen van competenties. Het is haar passie om mensen vanuit verschillende perspectieven situaties te laten herwaarderen en vanuit zelfinzicht doelgerichte keuzes te laten maken. Haar kracht ligt in oplossingsgericht coachen vanuit rust, respect en betrokkenheid.

Met rust en humor breng ik mensen in hun kracht in tijden van verandering. Hierdoor ontstaat ruimte voor het maken van keuzes en het ontwikkelen van competenties

In haar rol als supervisor begeleidt Anezka studenten bij Vista Nova. Ze is betrokken, empathisch, inspirerend en doelgericht. Vanuit haar achtergrond als organisatie-antropoloog neemt zij studenten mee in een holistische benadering door vanuit verschillende perspectieven te kijken van micro naar macro. Bovenal vindt zij het belangrijk dat studenten tijdens hun opleiding ontdekken wie zij zijn als loopbaancoach en hun eigen profiel ontwikkelen. Als supervisor geniet Anezka het meest van het introduceren van aspirant collega’s in het vakgebied: ‘Want wat is er nou leuker dan het delen van het plezier in je werk?’

 

Lees ons interview met Anezka

Edith Houben • docent en supervisor

Edith staat bekend als een bevlogen loopbaancoach, die oprecht betrokken is en werkt vanuit respect. Ze helpt professionals bij het maken van keuzes waar lef voor nodig is. Bewustwording van gedrag, focus en communicatie zijn volgens Edith belangrijke sleutels tot succes. Als docent, trainer en supervisor bij Vista Nova is Edith vooral praktijkgericht. De kennis van het Koersonderzoek vertaalt zij graag naar een praktische uitvoering. Met haar creativiteit visualiseert zij processen en brengt zij de studenten nóg meer bewustwording bij, ‘want zonder bewustwording geen keuze’.

Na ruim 20 jaar ervaring in adviserende en leidinggevende functies op het gebied van werving en selectie, financiën en opleidingen weet Edith als geen ander hoe belangrijk het is om op de juiste werkplek terecht te komen. Ze heeft veel ervaring met complexe mobiliteitstrajecten in de rol van coach, trainer, mobiliteitsadviseur en adviseur duurzame inzetbaarheid.

Edith is al haar hele leven geïnteresseerd in waarom mensen doen wat zij doen en wat hen motiveert en inspireert. Ze is ervan overtuigd dat inzicht in waarden, bewustwording van gedrag, focus en het maken van bewuste keuzes cruciaal zijn voor meer plezier in werk en leven. Ze staat bekend als bevlogen in haar vak en zorgt voor rust en enthousiasme. In haar coaching legt zij de nadruk op het verkrijgen van inzicht, overzicht en uitzicht. Edith stimuleert om uit de comfortzone te stappen, keuzes te maken en daadwerkelijk over te gaan tot actie.

Ik geloof in de eindeloze mogelijkheden van elk mens. Ieder heeft zijn eigen kracht en kwaliteiten. We kunnen vaak veel meer dan we denken

In haar rol als docent, trainer en supervisor begeleidt Edith studenten bij Vista Nova. Ze is oprecht, creatief en enthousiast. Bij de studenten legt zij de nadruk op de praktische uitvoering en wil altijd ergens naartoe werken. Ze besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan hoe studenten de vertaalslag kunnen maken van wat de cliënt wil naar de arbeidsmarkt. Edith vindt het verder ontzettend leuk om in te spelen op wat de groep nodig heeft en hen maximaal te betrekken. Hierin spelen creativiteit en bewustwording een belangrijke rol.

Publicaties

  • Loopbaanvisie april 2020
  • Kennis & Kunde: van te druk naar nieuw werkgeluk

 

Lees ons interview met Edith

Heidi Logtens • supervisor

Heidi is een creatieve, enthousiaste en eerlijke loopbaancoach. Ze richt zich vooral op professionals en managers in hun mid-career, talentontwikkeling bij high-potentials en vragen over work-life balance. Zelf de ‘regie pakken’ en eigenaarschap staan bij Heidi centraal. Ze zorgt ervoor dat haar cliënten weer stuurman worden van hun eigen loopbaan en ontwikkeling. Als supervisor bij Vista Nova biedt Heidi de studenten een veilige en vertrouwde leeromgeving, waarin zij hen aanmoedigt om zoveel mogelijk te oefenen. Met een gezonde dosis humor zorgt zij voor een levendig proces met een steile leercurve.

Ruim 15 jaar werkte Heidi bij verschillende organisaties in de zakelijke dienstverlening. Daar heeft zij verschillende ontwikkelprogramma’s op het gebied van instroom, doorgroei en talent ontworpen en geïmplementeerd. In 2010 startte Heidi haar eigen bureau. Met veel plezier werkt zij voor diverse bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen. Het begeleiden van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling is wat haar elke dag weer fascineert en motiveert.

Als loopbaancoach begeleidt Heidi professionals, die het aandurven om een stap verder te gaan of juist een andere weg willen inslaan. Haar kracht zit in het feit dat zij niet alleen goed kan luisteren, maar ook de juiste vragen weet te stellen om te achterhalen wat iemand echt beweegt. Met haar creativiteit, enthousiasme en eerlijkheid maakt zij ruimte voor wat haar cliënt op dat moment nodig heeft. Bij Heidi blijft het vervolgens niet alleen bij praten. Aan het einde van een traject, zijn concrete vervolgstappen duidelijk en wordt er overgegaan tot actie.

Vakmanschap, veerkracht, vitaliteit en veranderkracht zijn voor mij belangrijke ingrediënten voor een lang, gelukkig, werkend leven

In haar rol als supervisor bij Vista Nova begeleidt Heidi studenten. Samen met studenten gaat zij op zoek naar hun persoonlijke en professionele kwaliteiten, zodat zij een eigen coachstijl kunnen ontwikkelen. Natuurlijk komen zij onderweg obstakels tegen, maar dat hoort volgens Heidi bij het leren en ontdekken. Bij dit proces van vallen en opstaan, biedt zij de studenten een veilige en vertrouwde leeromgeving. Als supervisor geniet Heidi het meest van het feit dat zij het prachtige vak van loopbaancoach mag overbrengen aan anderen.

 

Lees ons interview met Heidi

Hélène van Hulzen • supervisor

Hélène is een open en eerlijke loopbaancoach met een luisterend oor. Ze vindt het belangrijk dat mensen niet alleen qua functie-eisen bij een vacature passen, maar ook op persoonlijk vlak. De juiste persoon op de juiste plek, daar gaat zij voor. Ze besteedt veel aandacht aan het vinden van balans en zelfontwikkeling. Als supervisor bij Vista Nova zet zij met veel plezier haar kennis en ervaring in om de studenten te begeleiden op hun pad naar loopbaanadviseur.

In de vakgebieden werving, selectie en arbeidsmarktcommunicatie is Hélène in verschillende functies werkzaam geweest. In haar loopbaan is zij altijd nauw betrokken geweest bij het complete sollicitatieproces. Hierdoor weet zij goed in te spelen op de arbeidsmarkt. Hélène wilde echter meer doen met de menselijke kant van haar werk en bezig zijn met “de persoon achter het cv”. Ze besloot het roer om te gooien en de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur te volgen.

Als loopbaancoach werkt Hélène met particulieren en voor opdrachtgevers en werkgevers. Ze is een echte luisteraar en stelt zich respectvol op. Van haar klanten krijgt zij vaak te horen dat zij zich goed kan inleven in hun situaties en van daaruit makkelijk kan schakelen. Plezier in het werk is voor Hélène het belangrijkste. Volgens haar hoeft werk niet aan te voelen als werk, maar als een verlengde van je leven. Balans, zelfontwikkeling, ondernemerschap en vrijheid zijn haar belangrijkste drijfveren.

Het is beter op weg te gaan en je koers te wijzigen dan stil te staan!

In haar rol als supervisor begeleidt Hélène studenten bij Vista Nova. Met haar kennis en ervaring draagt zij er graag aan bij om de trajecten voor de studenten succesvol te maken, zodat zij met net zoveel plezier en energie als loopbaanadviseur kunnen werken als zijzelf.

Marcella van Doorn • docent en supervisor

Marcella is een enthousiaste en doortastende loopbaancoach. Ze stimuleert haar cliënten om acties te ondernemen en open te staan om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor zij steeds verder uit hun comfortzone kunnen kruipen. Bij Vista Nova is Marcella docent coachingsvaardigheden. Haar lessen kenmerken zich door interactieve opdrachten, waarbij Marcella continu oog heeft voor de praktijk.

Lange tijd deed Marcella vooral wat verstandig was. Na haar studie rolde ze van de ene goede baan in de andere. Totdat zij zich gevangen voelde in de gouden kooi van haar werk. Toen pas vroeg zij zich af wat zij nou eigenlijk zelf wilde. Op 41-jarige leeftijd besloot Marcella het roer om te gooien en loopbaancoach te worden.

In haar coachpraktijk ontmoet Marcella veel mensen die ander werk willen, maar nog niet precies weten wat dat dan moet zijn. Haar ervaring is dat veel mensen werk doen waar zij ingerold zijn. Met behulp van het Koersonderzoek helpt Marcella haar cliënten om een antwoord te vinden op wat zij nou écht willen. Andere mensen in beweging krijgen en stimuleren om werk te vinden dat écht bij hen past zijn haar belangrijkste drijfveren.

Als loopbaancoach zorg ik voor helderheid, focus en energie. Ik stimuleer mijn cliënten om acties te ondernemen, waardoor zij steeds iets verder uit hun comfortzone komen

Als docent bij Vista Nova brengt Marcella de studenten coachingsvaardigheden bij. Ze vindt het belangrijk om altijd eerst een goede ‘check-in’ te doen met de studenten, zodat zij eerst even kunnen landen. Pas dan duikt zij de inhoud in met afwisselende en interactieve opdrachten, die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Marcella zet haar ervaring als loopbaancoach graag in om de studenten concrete en direct toepasbare tips te geven.

Publicaties:

  • E-book: Slimmer omgaan met jouw energieslurpers! Een eerste praktische opdracht om werk te creëren dat bij je past.

 

Lees het interview met Marcella.

Maria van de Ven • docent en supervisor

Maria is een energieke loopbaancoach, die niet snel oordeelt en niets te gek vindt. Ze gelooft in bezieling en in de vitale levenskracht, die in elk mens zit. Maria is ervan overtuigd dat je leven écht zin krijgt als je werkt vanuit bezieling. Ze daagt haar cliënten graag uit om het beste uit zichzelf te halen. Maria is als docent en supervisor betrokken bij Vista Nova. Het geeft haar enorm veel voldoening om haar kennis en ervaring te delen en door te geven. 

Lange tijd trainde Maria managers van PostNL en verzorgde zij teamtrainingen voor verschillende organisaties. Daarnaast werkte ze een tijd als docent, trainer en coördinator bij een opleidingsinstituut voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. In al deze banen werkte Maria vooral op wilskracht. Tot het moment kwam dat het haar niet meer lukte om alle ballen in de lucht te houden. Ze besloot het roer om te gooien en haar eigen onderneming te starten. Haar verlangen om te werken vanuit diepere waarden, kreeg toen de ruimte.

Als loopbaancoach schept Maria een veilige omgeving. Ze gaat op zoek naar de vitale kracht van haar cliënten en confronteert hen op een liefdevolle manier met wat zij ziet. Ze stelt vragen, die mensen aanzetten tot zelfreflectie. Ze weet haar cliënten te inspireren en uit te dagen om een volgende stap te zetten en hun dromen waar te maken. Het thema groei is haar belangrijkste drijfveer.

In mijn werk spreek ik de levenskracht aan van mensen. Ik daag hen uit om het beste uit zichzelf te halen

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Maria studenten bij Vista Nova. Het mooiste aan het docentschap vindt zij dat alle studenten ontzettend gemotiveerd en leergierig zijn. Volgens Maria zijn het stuk voor stuk mensen, die heel bewust een stap in hun leven hebben gezet om van koers te veranderen. Maria geeft haar kennis en ervaring maar al te graag door om de studenten verder te helpen in hun ontwikkeling als loopbaanadviseur.

 

 Lees ons interview met Maria

Marja Pronk • supervisor

Marja is een oplossingsgerichte en toegankelijke coach. Ze begeleidt mensen met een (dreigende) burn-out en mensen die veel stress ervaren. Daarnaast helpt zij bij vraagstukken over de balans tussen werk en privé. In het verlengde hiervan krijgt zij ook veel loopbaanvragen. Als docent en supervisor bij Vista Nova weet Marja complexe zaken eenvoudig te maken en studenten te enthousiasmeren. 

Jarenlang was Marja werkzaam als trainer en adviseur in het bedrijfsleven. Na een burn-out besloot zij haar persoonlijke ervaring in te zetten en haar eigen coachingsbedrijf te starten. Ze begeleidt vooral mensen ‘in de spitsuurfase’ van hun leven, want soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden en zelf overeind te blijven. Zo helpt zij mensen met het combineren van werk en privé, het stellen van prioriteiten, het ontdekken van hun eigen ambities én met loopbaanvraagstukken. 

Van huis uit is Marja gezondheidswetenschapper. Het in beweging krijgen van mensen heeft haar altijd al gefascineerd. En dat is ook waar zij als coach nu dagelijks aan bijdraagt. Het praktisch maken van situaties die mensen als complex ervaren, is wat Marja het leukste vindt aan haar werk. Ze helpt haar cliënten stap voor stap verder. Haar cliënten geven haar vaak terug dat zij weer grip hebben op hun situatie, nadat zij hen heeft geholpen.

Ik weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en dit helder te communiceren

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Marja studenten bij Vista Nova. Door haar heldere vorm van communicatie weet zij complexe dingen eenvoudig uit te leggen. Hierdoor voelen studenten zich vaak zekerder om ergens mee aan de slag te gaan. Marja geeft hen graag concrete en praktisch toepasbare tips. Als docent en supervisor geniet Marja het meest van het opleiden van nieuwe vakgenoten en het uitdragen van datgene waar zij zelf ook zo enthousiast over is.      

Publicaties

  • Boek ‘De Spitsuurclub’
  • Boek ‘Veranderjazz’

 

Lees ons interview met Marja

Richard Heijne • supervisor

Richard is een trainer en coach, die vraagstukken vooral benadert vanuit kansen en mogelijkheden. Hij gidst mensen op hun reis om zichzelf te vinden. In een steeds complexere en snellere wereld is Richard een echte vertrager en ontstresser. Hij is ervan overtuigd dat mensen op die manier meer resultaat behalen en meer plezier beleven aan hun werk. Als trainer en supervisor bij Vista Nova legt Richard de focus op ervarend leren. Hij laat de studenten vooral heel veel doen, want: ‘Je kunt een methodiek wel snappen, maar ervaren is veel krachtiger.’

Zo’n 15 jaar geleden werkte Richard binnen de gemeente Amsterdam met moeilijk plaatsbare jongeren, die tussen wal en schip vielen. Hij hielp hen zicht te krijgen op hun perspectieven, waarden, talenten en drijfveren. Later maakte Richard samen met managementteams en directies personeelsbeleid. Hij miste echter het contact met mensen. Daarom combineert hij nu zijn werk als strategisch adviseur met de loopbaanbegeleiding.

Als trainer en coach denkt Richard altijd in oplossingen. Hij gelooft dat je loopbaan geslaagd is als je werk doet dat voor jou belangrijk is. Of je nu veel geld verdient, vrijwilligerswerk doet of maatschappelijke waarde toevoegt. Volgens Richard gaat het erom dat je je eigen zingeving terugvindt. Het creëren van verbinding en het gidsen van mensen op hun weg naar zingeving zijn de grootste drijfveren van Richard.

Ik gids je in de verandering die je nodig hebt

In zijn rol als trainer en supervisor bij Vista Nova begeleidt Richard studenten. Tijdens zijn trainingen gaat hij uiteraard uit van de methodiek, maar hij vindt het ook heel belangrijk om in te spelen op wat zich aandient. Daarnaast laat Richard de studenten de methodes graag zelf doorleven. Hij is ervan overtuigd dat studenten de methodes nog beter kunnen toepassen als je zij het niet alleen snappen, maar ook daadwerkelijk zelf hebben ervaren. Als trainer en supervisor geniet Richard het meest van het enthousiasme van de groep en van de momenten dat hij bij de studenten de kwartjes ziet vallen. 

 

Lees ons interview met Richard

Sunetta Theyken • supervisor

Sunetta is een gedreven, oplossingsgerichte en empathische loopbaancoach. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, helpt zij haar cliënten om bij hun intrinsieke motivatie te komen. Zo kunnen haar cliënten bewuste keuzes maken over hun leven en werk. Als supervisor bij Vista Nova begeleidt Sunetta studenten naar het vak dat zij zelf ook zo mooi vindt. Ze vindt het heerlijk om haar kennis te delen en heeft aandacht voor zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van studenten.

Jarenlang werkte Sunetta in diverse functies, zoals verpleegkundige, arbeidsmarktdeskundige en accountmanager. Na een burn-out en het verlies van dierbaren, maakte zij een rationele carrièrestap: van uitvoering naar aansturing. Ze kreeg alleen weinig energie van haar nieuwe functie. Daarop besloot ze een loopbaanoriëntatietraject te doorlopen. Aangezien interesse in andere mensen de rode draad in haar leven was, kwam al snel naar voren dat het vak van loopbaanadviseur heel goed bij haar past. Ze volgde de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur en startte haar eigen coachingsbedrijf. Tot op de dag van vandaag heeft zij daar nog geen seconde spijt van gehad!

Als loopbaancoach legt Sunetta bij haar cliënten de focus op het geloof in zichzelf, bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid en het helder krijgen van de intrinsieke motivatie. Ze is ervan overtuigd dat motivatie echt vanuit jezelf moet komen om plezier te hebben in je werk. Het ondersteunen van mensen, zodat zij weer in hun kracht komen te staan en met een positieve blik naar de toekomst kunnen kijken, zijn haar belangrijkste drijfveren.

Ik ben ervan overtuigd dat als je iets écht heel graag wilt, het ook te realiseren is

In haar rol als supervisor begeleidt Sunetta studenten bij Vista Nova. Ze besteedt veel aandacht aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de studenten, maar is ook buitengewoon praktisch. Ze kijkt goed wat iemand als persoon en als professional nodig heeft en reikt concrete handvatten aan. Als supervisor geniet Sunetta ervan dat zij mensen mag begeleiden naar het vak dat zij zelf ook zo mooi vindt.  

Publicaties

  • Loopbaanvisie augustus 2020: Het Stoplichtmodel

 

Lees ons interview met Sunetta

Yolanthe de Goederen • supervisor

Yolanthe is een aandachtige, resultaatgerichte en intuïtieve loopbaancoach. Ze begeleidt cliënten, die meer vanuit hun kracht in het leven willen staan. Ze helpt hen met het verhelderen van hun zelfbeeld, het beter managen van stress en het maken van loopbaankeuzes. Als supervisor bij Vista Nova legt Yolanthe de nadruk op het Koersonderzoek. Na een kleine 20 jaar vindt zij dit nog steeds een fantastisch instrument. Ze vindt het heerlijk om als supervisor mensen te begeleiden, die bezig zijn om met dit instrument te leren werken.

Jarenlang was Yolanthe beleidsmedewerker op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. Tegelijkertijd was zij enorm gefascineerd in het ‘hoe’ van werken. Wat maakt dat iemand het ene moment leegloopt en het andere moment juist energie krijgt van werk? Yolanthe was hier dusdanig in geïnteresseerd dat ze besloot het roer om te gooien. Ze volgde de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur en startte haar eigen loopbaanadviespraktijk.

Als loopbaancoach begeleidt Yolanthe cliënten met respect voor hun eigenheid, maar zonder hen te sparen. Ze hecht veel waarde aan een evenwichtige balans tussen diepgang en resultaatgerichtheid. Haar focus ligt op de ‘interne communicatie’ van haar cliënten, het denken en voelen. Daarnaast vindt Yolanthe het heel belangrijk dat haar cliënten het geleerde direct toepassen in concrete situaties. Ze helpt mensen dus niet alleen inzicht te geven, maar begeleidt hen ook bij het realiseren van hun doelen. Het geeft Yolanthe veel voldoening om mensen te mogen begeleiden in het proces van bewustwording, reflectie en in het zetten van concrete stappen in hun leven of werk.

Ik vind het bijzonder om cliënten te mogen begeleiden bij het verkrijgen van wezenlijk inzicht in zichzelf

In haar rol als supervisor begeleidt Yolanthe studenten bij Vista Nova. Ze focust graag op het Koersonderzoek. Volgens Yolanthe is het ordenend, maar leent het zich ook voor verdieping. Ze vindt het mooi dat het Koersonderzoek het persoonlijke verbindt met wat je in de wereld wilt neerzetten. Dit wil ze de studenten ook graag meegeven. Als supervisor vindt Yolanthe bijzonder om te zien hoe een student groeit in zijn rol als loopbaanadviseur. 

 

Lees ons interview met Yolanthe

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.